This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Landschapstriënnale Lingezegen 2014

See all locations on the map

De Landschapstriënnale is een driejaarlijks evenement over landschap, parken, kunst en cultuur. De hele zomer zijn er tal van activiteiten voor iedereen: van jong tot oud, voor professionals, ondernemers en het algemene publiek. Na twee eerdere edities (2008 en 2011) in Apeldoorn, vindt de Landschapstriënnale in 2014 plaats  in en om het grote nieuwe landschapspark Park Lingezegen tussen Arnhem en Nijmegen, van 25 mei tot en met 21 september.

Download as iCalendar

Period [25/05/2014 - 21/09/2014]
Event location Park Lingezegen 1) Breedlersestraat 7, 6662 NP Elst; 2) De Park 10, 6661 NW Elst; 3) Doornik 1 (achterhuis), 6681 KG Bemmel
Host Stichting Landschapstriënnale en Park Lingezegen
See the agenda http://landschapstriennale.nl/agenda/ en http://landschapstriennale.nl/activiteiten/
Event URL http://landschapstriennale.nl/
Contact person Ria Schottman, secretariaat
Email address: info@landschapstriennale.nl
Phone: 06 15 88 32 46
Theme(s) Green and garden , Health , Ecosystems , Food , Others
Target group(s) Families , Adults , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Waarom een landschapstriënnale?

Een landschap dat goed wordt vormgegeven en beheerd, daar hebben mens én economie baat bij. Mensen kunnen er ontspannen en recreëren, voor ondernemers is het een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Maar hoe ziet een goed vormgegeven landschap er eigenlijk uit? Wie geeft het vorm? En net zo belangrijk: wie gaat het betalen? Deze vragen hebben alles te maken met waardering, want wie het landschap waardeert, heeft er ook wat voor over! In de eerste plaats heeft de Landschapstriënnale als doel het landschap te beleven en ervaren als een onmisbaar maar niet vanzelfsprekend onderdeel van ons leven. In de tweede plaats biedt de Triënnale een decor om elkaar te ontmoeten en het debat aan te gaan.  

Park LingezegenLandschapstriënnale in Lingzegen

Het begon allemaal in Arnhem, waar eind 19e eeuw het klassieke elitaire landschapspark Sonsbeek werd aangelegd. Volkspark De Goffert (eerste helft 20e eeuw) kwam er voor de arbeiders in Nijmegen. Meinerswijk volgde, een echt natuurontwikkelingspark. En ten slotte de Ooijpolder, waarin het agrarisch cultuurlandschap is vormgegeven met veel mensen en partijen. Door de tijd veranderde de visie op het ontwerpen van parken in de omgeving Arnhem-Nijmegen. Ze zijn daardoor allemaal anders, maar ze hebben één doel gemeen: adem kunnen halen in een verstedelijkte samenleving. Park Lingezegen is de nieuwste aanwinst in deze reeks. Het Park is nog in aanleg, maar de contouren zijn al zichtbaar: een vernieuwend groen hart tussen Arnhem en Nijmegen waar het agrarisch cultuurlandschap park is geworden. En dat in een regio die steeds meer verstedelijkt: een voorbeeld voor de rest van Nederland, en de wereld. Park Lingezegen is een prachtige bron voor inspiratie, en daarom gekozen als decor voor de derde Landschapstriënnale. Andersom wordt de Landschapstriënnale voor het nieuwe park een prachtig openingsfeest. Wat u kunt verwachten? Tal van culturele, educatieve, inspirerende en opiniërende activiteiten. Maar ook ontmoetingen tussen mensen die professioneel betrokken zijn bij landschapsarchitectuur, landschapsontwikkeling en ruimtelijke planvorming. Hoe heeft het landschap zich ontwikkeld? Wat is er nu aan de hand in het landschap? Hoe kunnen we bouwen aan een mooie en veilige toekomst ervan?  

Vorige edities

In 2008 heeft de eerste Triënnale in Apeldoorn plaatsgevonden. In 2011 viel de Triënnale samen met de Groene Golflengte in Radio Kootwijk in de vorm van ontwerpateliers en congressen.

Secretariaat: Ria Schottmaninfo@landschapstriennale.nl • 06 15 88 32 46

Hoofdcurator: Henk van Blerck info@schokland.com • 0317 614735

Pers

Neem voor meer informatie, interviewverzoeken of beeldaanvragen contact op met Lotty Nijhuis l.nijhuis@delynx.nl • 0317 466 431 

 Volg de Landschapstriënnale ook op Twitter en Facebook!