This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Landelijke bewonersdag 2012: Bedrijvige Buurten

Op 3 november organiseren we weer een Landelijke Bewonersdag! Dit keer in Amsterdam Zuidoost. 

Steeds vaker gaan bewoners een stap verder. Een stap verder dan inspraakparticipatie. We wachten niet meer op wat we ‘mogen’ van de overheid. We gaan. Braakliggende terreinen worden buurttuinen, leegstaande panden worden BewonersBedrijven. Vervuilde speeltuinen worden omgetoverd tot prachtige plekken waar mensen samenkomen. Leegstaande kantoorpanden worden sportscholen en werkgelegenheidsprojecten ineen.

Niet afwachten, maar gaan

En dan zoeken we verbinding: met elkaar, met ondernemers, welzijn, ambtenaren en met de politiek. En steeds vaker blijkt dat het werkt. Niet afwachten, maar gaan. En steeds duidelijker blijkt dat we keihard nodig zijn: bedrijvige bewoners in bedrijvige buurten. Juist nu. Daarom organiseert het LSA, samen met onze partners*, een dag om deze bedrijvigheid  te vieren en te stimuleren.

Download as iCalendar

Period 03/11/2012
Event location Bijlmer Sportcentrum, Anton de Komplein 157, 1102 DR Amsterdam Zuidoost Bijlmer Sportcentrum, Anton de Komplein 157, 1102 DR Amsterdam Zuidoost
Host Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA) met partners*
Event URL http://www.landelijkebewonersdag.nl/
Contact person
Email address: info@lsabewoners.nl
Phone: 030 231 75 11
Theme(s) Green and garden , Health , Ecosystems , Others
Target group(s) Families , Adults , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Programma

Het programma is erg afwisselend. Er zijn excursies waar we Amsterdam Zuidoost kunnen zien, voelen en proeven. Er zijn bewonerscolleges en debatten. Er komen honderden betrokken vrijwilligers. Die laten zien hoe zij zich inzetten om hun wijk te verbeteren. Ook is er veel medewerking van beroepskrachten, kunstenaars en politici. Zo geeft Jacques Monasch samen met Jos van der Lans een bewonerscollege over de Buurtwet,waar het LSA voor pleit. Demissionair minister Liesbeth Spies wordt geïnterviewd door het publiek. Tante Jetty Mathurin verzorgt de openingsact. Acteur Pim Veth is de host. Bokser Raymond Joval is aanwezig, evenals de kersverse stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema. U bent van harte welkom!

Als u zich inschrijft, kunt u een keuze maken tussen verschillende thema’s voor de excursies en de bewonerscolleges. Wilt u meer info hierover? Op deze pagina staat de informatie op een rij.

Praktische informatie
Wat: Landelijke Bewonersdag 2012
Wanneer: 3 november 2012, van 10:30 tot 16:00
Waar: Bijlmer Sportcentrum,  Anton de Komplein 157, 1102 DR Amsterdam Zuidoost

Kosten: gratis en inclusief catering, wel aanmelden!
Aanmeldenlandelijkebewonersdag.eventbrite.nl
Vragen over de dag:
LSA, Oudkerkhof 13b
3512 GH Utrecht, 030 231 75 11
info@lsabewoners.nl
Twitter: #LBD12

Helpen met de promotie van deze dag: Promotie-materiaal

Kom op 3 november 2012 naar de Landelijke Bewonersdag 2012: Bedrijvige buurten! 

* De Landelijke Bewonerdag 2012 wordt georganiseerd door het LSA in samenwerking met stadsdeel Amsterdam Zuidoost, de woningcorporaties Rochdale en Ymere, de Nederlandse Woonbond, het ministerie van BZK en actieve bewonersgroepen uit Amsterdam Zuidoost