This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Lanceerfeest Fête de la Nature

See all locations on the map

Op zaterdag 25 mei komt Fête de la Nature naar Nederland. Bij stadsoase Roest in Amsterdam wordt Fête de la Nature dan gelanceerd. Op deze dag kun je – midden in de stad – ervaren wat de natuur voor moois te bieden heeft.
 
In de middag is er een bijeenkomst met mensen vanuit verschillende (maatschappelijke) organisaties. Dat is een zeer gevarieerd gezelschap van mensen die al betrokken zijn bij de natuur, bij grote gemeenten, provincies, sportkoepels, recreatie- en horecaondernemers, cultuurkoepels, goede doelenorganisaties enzovoorts.
 
Uit deze bijeenkomst ontstaan ideeën voor de activiteiten in het hele land voor Fête de la Nature in 2014. Want volgend jaar gaat Fête de la Nature echt van start!
 
Om alvast in de sfeer te komen, vinden op het terrein van Roest een aantal activiteiten plaats rondom het thema natuur. Deze activiteiten zijn vrij toegankelijk voor zowel de genodigden als passanten en bezoekers van Roest. In de avond is er in de loods bij Roest een groot feest georganiseerd door Cirque Excentrique, ook met het thema ‘natuur’.
 
Link:
Klik hier om u aan te melden voor het lanceerfeest.
Stadsoase Roest Amsterdam (http://www.amsterdamroest.nl/amsterdam-roest.html)

Download as iCalendar

Period 25/05/2013
Event location Stadsoase Roest, Amsterdam Jacob Bontiusplaats, 1018 PL Amsterdam
Host IUCN-NL, Nationaal Groenfonds e.v.a.
See the agenda http://www.fetedelanature.nl/?p=28
Event URL http://www.fetedelanature.nl/
Contact person Dorit Bouwman, Nt. Gorenfonds
Email address: info@fetedelanature.nl
Phone: 033 253 9255
Theme(s) Green and garden , Health , Ecosystems , Others
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Fête de la Nature is een landelijk festival waarbij op veel plaatsen feestelijke activiteiten worden georganiseerd. Mensen worden door Fête de la Nature uitgenodigd om buiten natuur te beleven. Verwondering en genieten zijn sleutelbegrippen.

Iedereen kan deze activiteiten organiseren: particulieren, bedrijven en organisaties in de groene sector, de recreatie, kunst, cultuur en sport. Fête de la Nature is van en voor alle Nederlanders.

Waarom Fête de la Nature?
Het doel van Fête de la Nature is mensen een mooie ervaring in de natuur bezorgen. Op deze manier komen mensen niet alleen met natuur in contact, maar ook met elkaar. Natuur is daarbij een breed begrip. Het kan een natuurgebied zijn, maar ook landschap, een boerderij, een park, een groenstrook. De nadruk ligt op buiten, daar beleef je het!
 
Internationaal
In Frankrijk is Fête de la Nature al jaren een bekend fenomeen. Het derde weekend van mei gaat iedereen naar buiten, naar Fête de la Nature om de hoek of verder weg. Het evenement, te vergelijken met de Nederlandse Open Monumentendagen, bestaat al zeven jaar in Frankrijk en is daar zeer succesvol. Jaarlijks trekt Fête de la Nature in Frankrijk 1,4 miljoen deelnemers. Via de media wordt daar een tienvoud aan mensen bereikt.

Links
Fête de la Nature in Frankrijk: http://www.fetedelanature.com/
Fête de la Nature in Zwitserland: http://www.fetedelanature.ch/
Fête de la Nature in Portugal: http://festadanatureza.wordpress.com/

Bestuur en organisatie

Het bestuur i.o. van Fête de la Nature in Nederland wordt gevormd door:
Rob van Westrienen, voorzitter
Marijn van der Pas, vice-voorzitter
Pieter Baars, penningmeester
Anne Leeflang, lid

Het lanceerfeest op 25 mei wordt georganiseerd door projectleider Tom van de Beek. De voorbereidingen voor Fête de la Nature 2014 zijn in handen van kwartiermaker Piet Bergers.

Het bureau van Fête de la Nature is momenteel ondergebracht bij Nationaal Groenfonds, contactpersoon Dorit Bouwman.