This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Klean Team! Schoonmaakactie Waalstrandje Lent

See all locations on the map

Ben je tussen de 8 en 12 jaar en wil je deze herfstvakantie ook een handje helpen om de zee schoon te houden? Veel afval dat op het waalstrand blijft liggen komt uiteindelijk via de rivier in zee terecht. Daar komt het vaak in de magen van vissen en zeeschildpadden terecht die er ziek van worden. Op dinsdag 15 oktober gaan we het waalstrandje in Lent schoonmaken! We beginnen om 10 uur en we zullen tot 12 uur bezig zijn. Het verzamelpunt is: Café Waalzicht, Oosterhoutsedijk 21, Lent http://goo.gl/maps/NE2Hp We maken er vooral een hele gezellige ochtend van met warme choco.

Download as iCalendar

Period 15/10/2013
Host Natuurmuseum Nijmegen
See the agenda http://www.natuurmuseum.nl
Event URL http://natuurmuseum.nl/kleanteam/
Contact person Tessa-Faye Buck
Email address: pr@natuurmuseum.nl
Phone: 0243297070
Theme(s) Health , Ecosystems
Target group(s) Childeren, Primary Education

In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Uiteindelijk valt dit plastic uit elkaar in kleine stukjes en dat leidt tot ernstige vervuiling. De oceanen beslaan 72% van het aardoppervlak en zijn erg belangrijk voor het leveren van onze zuurstof. Voor meer dan de helft van de wereldbevolking is de oceaan de voornaamste voedselbron. Ook sterven er jaarlijks honderdduizenden dieren als geval van het plastic zeeafval.

We motiveren daarom zoveel mogelijk mensen om één keer per dag één stuk zwerfvuil (bij voorbaat plastic) op te ruimen. ”Eén stukje? Alsof dat helpt!”, horen we je denken. Het maakt echter een wereld van verschil. De Plastic Soep wordt grotendeels op dezelfde manier gemaakt! Miljoenen mensen die een plastic flesje of zakje laten vallen en denken “Ach, het is er maar eentje”. Hierdoor drijft er meer dan 50 miljard kilo plastic in de oceanen. 

Als 25% van de Nederlanders dagelijks één stuk zwerfvuil zou oprapen dan hebben we een nieuw probleem… er ligt te weinig!  Kijk voor meer informatie over de plastic soep op: http://plasticsoupfoundation.org/wat-is-plastic-soep/

 

Je kunt je opgeven voor deze activiteit door te bellen naar het Natuurmuseum:

024- 3297070. Er kunnen maximaal 15 kinderen mee. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl