This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Kasteelpark Born

See all locations on the map

In het park kun je wandelen tussen onder meer apen, roofdieren, wallabies, wasberen, vogels en herten. Op de grote kinderboerderij kun je tussen geiten, kippen, konijnen en minivarkentjes lopen en bij de bijenstand kun je de kleine beestjes aan het werk zien.

Download as iCalendar

Period [01/01/2010 - 01/01/2013]
Event location Kasteelpark 38, Born
Host Kasteelpark Born
Event URL http://www.kasteelparkborn.nl/
Theme(s) Ecosystems , Genetic Diversity
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Theme park (zoo, children’s farm, etc) Theme park (zoo, children’s farm, etc)

Het dierenpark is opgezet rond de ruïne van het in 1930 door brand verwoeste Kasteel Born.De trompetzwanen begroeten iedere bezoeker enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca's komen nieuwsgierig een kijkje nemen.
In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloopvolière vliegen de vele papegaaiachtigen om je heen. In het park kun je wandelen tussen onder meer apen, roofdieren, wallabies, wasberen, vogels en herten. Op de grote kinderboerderij kun je tussen geiten, kippen, konijnen en minivarkentjes lopen en bij de bijenstand kun je de kleine beestjes aan het werk zien.
Midden in het park is een grote speeltuin. De speeltuin ligt naast het terras, zodat de ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen, springen op de airtrampoline of spelen in het zand. Ook bij warm weer is het goed toeven in het Kasteelpark. De grote oude bomen geven veel schaduw.

Openingstijden:

1 maart tot en met 1 november dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
1 november tot 1 maart: Woensdag en vrijdag: 12 tot 17 uur. Zaterdag en zondag: 10 tot 17 uur. Maandag, dinsdag en donderdag gesloten. Kerstvakantie: Alle dagen open van 10 tot 17 uur. Gesloten: Nieuwjaarsdag. Op 31 december sluiten we de poort om 14 uur. Tijdens de vakanties van de basisscholen in het zuiden is het park in de winter dagelijks geopend. Het Kasteelpark is gesloten op 1e Kerstdag, 2e Kerstdag, Nieuwjaarsdag en tijdens Carnaval (zondag t/m woensdag).