This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Jurassic Polderland

In het Natuurmuseum Nijmegen is vanaf zaterdag 2 juni 2012 de tentoonstelling Jurassic Polderland te zien. In deze eigen productie van het Natuurmuseum staan de Nederlandse reptielen en amfibieën centraal. Jurassic Polderland werpt een licht op het opmerkelijke leven van deze koudbloedige en eigenzinnige landgenoten. De expositie is te zien tot en met 19 augustus 2012.

 

De naam 'Jurassic Polderland' is een verwijzing naar Steven Spielbergs film 'Jurassic Park' over dinosauriërs. In de tentoonstelling spelen Nederlandse reptielen en amfibieën de hoofdrol. En dan blijkt dat de Nederlandse dino's weliswaar klein zijn, maar wel een spectaculair leven leiden. Wat te denken van bijvoorbeeld het heftige liefdesleven van menig reptiel en amfibie? Of van de onovertroffen acteerprestaties van de ringslang?

 

Met cartoons en prachtige foto's worden de geheimen ontsluierd van onze hagedissen, slangen, salamanders, kikkers en padden. Zo weten bijvoorbeeld maar weinig mensen dat padden prachtige ogen hebben. Een reusachtig projectiescherm toont ons deze juweeltjes van optiek. Na Jurassic Polderland zal de uitspraak "Schat, wat heb je een mooie paddenogen!" als een compliment worden opgevat.

 

Veel over het opmerkelijke leven van reptielen en amfibieën kan de bezoeker leren door mee te doen aan spellen en opdrachten. Ontdek hoe de slijmerige plaktong van de kikker precies werkt, of met welke geuren het mannetje van de watersalamander een vrouwtje lokt.

 

Voor kinderen is een speciale speelhoek ingericht. Ze kunnen hier zelf een filmpje maken over de ontwikkeling van kikker-ei naar kikker. Verder is er voor de kinderen een poppenkast en een hoor-en-raadspel over Willie de Kikker en zijn vriendje Sslis de Slang.

 

Adres: Natuurmuseum Nijmegen, Gerard Noodtstraat 121 in Nijmegen. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag, zondag en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: € 4, - voor volwassenen, € 2,50 voor kinderen en € 3,- voor 65+. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl.

Download as iCalendar

Period [25/07/2012 - 19/08/2012]
See the agenda http://www.natuurmuseum.nl
Contact person Maarten van de Ven
Email address: pr@natuurmuseum.nl
Phone: 024-3297070
Theme(s) Others
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education