This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Inventarisatie van de biodiversiteit in Veghel

See all locations on the map

Op 22 mei, Wereldbiodiversiteitsdag, gaat natuurvereniging IVN Veghel een klein gedeelte van de natuur in de gemeente Veghel, de Aa-Broeken, in kaart brengen.

Download as iCalendar

Period 22/05/2010
Event location Ijsbaan Aa-Broeken, Veghel
Host IVN Veghel
See the agenda http://www.ivn.nl/detail_event.phtml?act_id=35660&username=guest@ivn.nl&password=9999&publish=Y&username=guest@ivn.nl&password=9999&groups=IVN&banner=3&province=BR&region=veghel&back=
Event URL http://www.ivn-veghel.nl
Contact person Marianne van Zeeventer
Phone: 0413-785207
Theme(s) Genetic Diversity
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education
Type Excursion / Children’s quest Excursion / Children’s quest

Hoeveel soorten vogels broeden er in Veghel? Welke planten, amfibieën en vissen kun je in de gemeente vinden? Op 22 mei, Wereldbiodiversiteitsdag, gaat natuurvereniging IVN Veghel een klein gedeelte van de natuur in de gemeente Veghel, de Aa-Broeken, in kaart brengen. In een estafette zullen de voorkomende vogels, planten, amfibieën en insecten de aandacht krijgen en genoteerd worden. Uiteindelijk is dan een  deel van de biodiversiteit van dit gebied vastgesteld. Wilt u ook weten wat er fladdert, groeit en zwemt in de Aa-Broeken dan wordt u uitgenodigd om met (een deel van) de estafette mee te lopen. Bovendien viert IVN haar 50 jarig jubileum en daarom zal dit een extra feestelijke ochtend worden.

Aa-Broeken is een klein stukje natuur in Veghel met natte en droge stukken en maakt ook deel van de Ecologische Hoofdstructuur. Door deze verscheidenheid is de verwachting dat de biodiversiteit in dit gebied groot zal zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 5.00 tot 7.30 uur vogelinventarisatie 1e ronde
  • 7.30 to 9.00 uur vogelwandeling 2e ronde
  • 9.00 tot 10.30 uur planteninventarisatie
  • 11.00 tot 13.00 uur amfibieëninventarisatie
  • 13.00 tot 15.00 uur inventarisatie insecten en andere ongewervelden

Start van iedere ronde is bij het informatiebord bij de IJsbaan in de Aa-Broeken, zie ook bijgevoegde routebeschrijving.