This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Het voorjaarsfestival Zaait!- Geen woorden maar zaden. Zaai je mee?

Rotterdamse Oogst presenteert nieuw voorjaarsfestival: Zaait! - zaterdag 14 mei op het Noordplein in Rotterdam Noord.

 

Download as iCalendar

Period [19/03/2011 - 16/05/2011]
Event location Rotterdam, Noordplein
Host Stichting Rotterdamse Oogst
Event URL http://www.rotterdamseoogst.nl/
Contact person Gerda Zijlstra
Email address: gerda@rotterdamseoogst.nl
Phone: 06-41311314
Theme(s) Food
Target group(s) Adults
Type Outdoor activities Outdoor activities

Rotterdamse Oogst presenteert nieuw voorjaarsfestival: Zaait!
Eerste editie: zaterdag 14 mei op het Noordplein in Rotterdam Noord
 
Geen woorden, maar zaden!
Waarom je peultje 1600 kilometer laten reizen, als je hem ook uit je achtertuin kunt oogsten? Dankzij de opkomst van biologische producten, slowfood & polderromantiek een vraag die men zich steeds vaker stelt. Die achtertuin blijkt een rekbaar begrip. In Rotterdam schieten initiatieven voor buurtmoestuinen, groene daken, geveltuinen en kruidenpotten als paddestoelen uit de grond. De opkomst van de moestuinierder is niet meer te stuiten: de stedelijke consument wordt stadslandbouwer en oogst met liefde zijn maaltje bij elkaar. 

Op onze Zaait!-kalender zie je hoe lang het ongeveer duurt om een tomaten- of slaplantje (binnen) op te kweken om ze op 14 mei groot en sterk genoeg te kunnen verkopen, ruilen of weggeven tijdens festival Zaait! op het Noordplein in Rotterdam.
Later beginnen kan natuurlijk ook, (piep)kleine plantjes zijn welkom! 

 
Maar om te oogsten, moet je wel eerst zaaien. In navolging van het Oogstfestival organiseert Rotterdamse Oogst daarom op 14 mei de eerste editie van Zaait!. Hét voorjaarsfestival waarbij boeren uit stad en platteland het Noordplein te Rotterdam veranderen in een grootstedelijke akker en zo voor even het plein in oude luister herstellen.
 
Noordplein: groenteparadijs toen & nu weer
Tot in de jaren ‘60 van de vorige eeuw was het Noordplein dé schakel naar het achterland. Via de Rotte brachten boeren uit het Westland hun waar naar de veiling en markten op dit volksplein om de Rotterdammers van groente en fruit te voorzien.
 
Tijdens het festival Zaait! laat Rotterdamse Oogst deze tijden herleven en presenteren boeren van stad en platteland hun waar, kennis & kunsten. Onder het mom van “zo vraagt men boeren de kunst af” worden prille kwekers op unieke wijze bevrucht met de kennis van rotten in het volkstuinvak. Wie biedt? Eenmaal, andermaal...
 
Het programma van Zaait! wordt nog bekend gemaakt. De Rotterdamse Oogstmarkt en het Schafthof zijn in ieder geval onderdeel van het programma. Evenals de van Rotterdamse Oogst zo bekende mix tussen kunst, design en boerenwijsheid. Daarnaast wordt voor het eerst de Rotterdamse Moesplantenmarkt georganiseerd, een vrijmarkt voor liefhebbers en ‘kwekers’ van eetbaar groen. Deelname hieraan is gratis. Inschrijven kan via het online inschrijfformulier of door een mail te sturen naar
info@rotterdamseoogst.nl

-------------------------------------------
Persmap
Een persmap met het persbericht, een oproep voor de Moesplantenmarkt ter publicatie, de campagnefoto & logo's is te downloaden via de volgende link:
Persmap
------------------------------------------
Stichting Rotterdamse Oogst
Rotterdamse Oogst wil een regionale voedselketen versterken door het organiseren van evenementen en marktplaatsen. Midden in de stad, dichtbij de consument. Zo organiseert zij ondermeer het Rotterdamse Oogstfestival, de Rotterdamse Oogstkaravaan en Eigengemaakt, en haakt zij aan bij andere stedelijke evenementen zoals Motel Mozaïque

Rotterdamse Oogst wil zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met al het goeds uit de regio. Daarom zijn de activiteiten van Rotterdamse Oogst vrij toegankelijk. Voor Rotterdamse Oogst Zaait! wordt dit mede mogelijk  gemaakt door: Deelgemeente Noord, Com-Wonen, PWS, het OBR en het ministerie van EL&I.

Contact
Stichting Rotterdamse Oogst
Postbus 248
3000 AE Rotterdam

Voor meer informatie & beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Publiciteit: Rianne Andeweg,
rianne@rotterdamseoogst.nl, 06-19214684
Projectleider: Gerda Zijlstra,
gerda@rotterdamseoogst.nl, 06-41311314

Rotterdamse Oogst Zaait! Is te volgen via
Website:
www.rotterdamseoogst.nl
Facebook: www.facebook.com/rdamsoogst
Twitter: www.twitter.com/rdamseoogst