This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Hertenspreekuur

See all locations on the map

Elke woensdagmiddag is de dierenweide Julianapark open voor het publiek. Men wordt rondgeleid en je kan herten voeren.

Download as iCalendar

Period [01/01/2010 - 01/01/2013]
Event location Julianapark, Utrecht
Host NMC Utrecht
Event URL http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=203868
Contact person J. Koster
Email address: nmc@utrecht.nl
Phone: 0302866969
Theme(s) Others
Target group(s) Families
Type Theme park (zoo, children’s farm, etc) Theme park (zoo, children’s farm, etc)

Dierenweide Julianapark ligt in het Julianapark in de wijk Zuilen. Het park is in 1903 aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Ook de dierenweide stamt uit het begin van de vorige eeuw. De eerste hertenweide stamt uit 1907. In 2003 zijn het park en de dierenweide grondig opgeknapt. De weide is 1,2 hectare groot. Je kunt er helemaal omheen lopen. Overal is er goed zicht op de dieren.

Herten en vogels

In Dierenweide Julianapark zijn veel damherten te zien. Er is een kudde van tien dieren, negen hindes en een bok. Vroeg in de zomer worden er wel jonge herten geboren. De weide is dan zeker een bezoekje waard. Speciaal voor de hertenkalfjes worden in de zomer gedeeltes van de dierenweide niet gemaaid. Op deze plekken groeien brandnetels waartussen de hertenkalfjes zich kunnen verschuilen. Er is een speciale klimrots voor de herten en in de volières vind je bijzondere soorten vogels. Kom vooral eens kijken naar de kamhoenders en de bijzondere fazanten: de satyr tragopanen.

Elke woensdagmiddag kun je helpen bij het voeren van de herten en jouw vragen stellen aan de dierverzorger. Van 14.00 uur  tot 15.00 uur. Verzamelen om 14.00 uur bij het Antje Drijver Paviljoen.