This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Groene Maand 2010: Beleef Buiten!

Met dit motto stelt IVN tijdens de Groene Maand september het onderwerp 'natuurbeleving' centraal. Met leuke activiteiten vragen we aandacht voor biodiversiteit en de relatie tussen jeugd en natuur. Organisaties die willen meedoen, met activiteiten of als partner, gaan naar de website groenemaand.nl voor informatie. In 2009 werden er 400 activiteiten georganiseerd, waar zo'n 22.000 bezoekers op afkwamen.De biodiversiteit gaat wereldwijd in rap tempo verloren. Daarom laten we tijdens de Groene Maand graag zien hoe divers en belangrijk de Nederlandse natuur is. Want zonder biodiversiteit is er geen leven! Ook staan we stil bij de Nederlandse jeugd. Want hoe beleven zij de natuur? Door de verstedelijking, door internet, games en de tv zijn kinderen minder geïnteresseerd in natuur. Ze komen er minder vaak mee in aanraking, terwijl dat juist een positieve bijdrage levert aan hun fysieke en emotionele ontwikkeling. En hoe kunnen we verwachten dat zij later voor de natuur zorgen wanneer ze er van vervreemden?

Het doel van de Groene Maand is om een groot publiek –van jong tot oud- te enthousiasmeren om naar buiten te gaan. Dit doen we onder andere door een gebundeld aanbod van natuur-activiteiten georganiseerd door vrijwilligers. Kleinschalig, uniek en niet-commercieel.

Download as iCalendar

Period [01/09/2010 - 30/09/2010]
Event location heel Nederland
Host IVN Nederland
Event URL http://www.groenemaand.nl/2010/index.php
Contact person Postbus 20123 1000 HC Amsterdam
Email address: groenemaand@ivn.nl www.ivn.nl
Phone: 020 6228115
Theme(s)
Target group(s) Families , Adults , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education

Meedoen met een eigen activiteit

De website http://www.groenemaand.nl/ is hét centrale communicatiemiddel van de campagne. Vraag vandaag nog een login aan en laat een groot publiek kennis maken met uw activiteiten! Organiseert u in september leuke, spannende of leerzame natuuractiviteiten dan nodigen wij u van harte uit om deze op Groenemaand.nl te plaatsen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.  Wel verwachten wij dat u op uw website of in uw nieuwsbrief verwijst naar de Groene Maand. Een logo en banner zijn gratis te downloaden via de website. Vorig jaar werden er 400 activiteiten georganiseerd in de Groene Maand, die door maar liefst 22.000 mensen zijn bezocht. De website werd 46.000 keer bekeken.

Meedoen als partner

De Groene Maand wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door het ministerie van LNV, Nationale Postcode Loterij, Rabobank, Recreatie Noord Holland en Stayokay. Wilt u ook uw betrokkenheid laten zien? Dat kan op verschillende manieren, zoals:

  • uw aanbieding of (kortings)actie op Groenemaand.nl
  • uw logo op de partnerpagina met een link naar uw website
  • deelname aan de werkconferentie ‘Ieder kind heeft recht op natuur’ op 28 september 2010
  • redactionele- of advertentieruimte in Scharrelkids (oplage: 150.000) Scharrelkids is een special die rond 1 september wordt meegestuurd met het tijdschrift Ook (voor opa’s & oma’s) en Groter Groeien (voor jonge gezinnen). Vol tips voor (groot)ouders om hun (klein)kinderen de natuur te laten beleven. Een boekje dat zegt: Hè leuk, ik wil naar buiten!

Interesse in één van deze mogelijkheden? Stuur een bericht naar mailto:groenemaand@ivn.nl%20en wij nemen dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.