This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Groen gedrag, lezing in serie "The Next Generation"

See all locations on the map

Hoogleraar psychologie Denise de Ridder en voedselonderzoeker Roos van Os (SOMO) denken na over slimme acties om productie en consumptie te verduurzamen.
Reeks: The next generation
Datum: 11 februari 2014

Download as iCalendar

Period 11/02/2014
Event location Academiegebouw Universiteit Utrecht Domplein 29, Utrecht
Host Studium Generale, Univ.Utrecht
See the agenda http://www.sg.uu.nl/programma/voorjaar-2014/the-next-generation
Event URL http://www.sg.uu.nl/programma/voorjaar-2014/the-next-generation
Theme(s) Others
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Wie een bijdrage wil leveren aan een betere wereld loopt al gauw tegen grote dilemma’s aan. Hoe kan je invloed uitoefenen als je boodschappen doet, een nieuwe spijkerbroek of mobiel koopt of de wereld over reist? Wat is je rol als consument, spaarder, student of werknemer? Je wilt ‘goede’ keuzes maken, maar zelfs deskundigen zijn het vaak niet eens over de feiten. En dat terwijl complexe mondiale vraagstukken dringend om actie vragen.
Niemand kan het alleen, maar zolang we op elkaar wachten komen we niet verder. De balans houden tussen collectieve actie en individuele inspiratie is de uitdaging. Wat kun je zelf doen? Wat kan kennis, lokale actie en gedeelde verantwoordelijkheid tussen bedrijven, wetenschap en burgers bijdragen?

Hoe grijpen thema’s als natuur, milieu, leefbaarheid en voedselvoorziening in elkaar? Er zijn conflicterende belangen en versnipperde verantwoordelijkheden. Regels, wetten en gedragscodes zijn niet genoeg om te komen tot een duurzame wereld. Nieuwe vormen van samenwerking zijn nodig. Hoe ziet de volgende generatie oplossingen er uit?

Wil je de lezing bijwonen én van tevoren een kopje koffie drinken? Meld je dan aan voor de lezing via de volgende link http://www.eventbrite.nl/o/studium-generale-en-wereld-natuur-fonds-5777803480.