This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Gevaarlijk geologisch onderzoek; GEA-lezing in het Natuurmuseum Nijmegen

See all locations on the map

Di 1-11 lezing over gevaarlijk geologische onderzoek voor de kust van Finland. Locatie: Natuurmuseum Nijmegen. Aanvang; 20.00 u. Meer info: http://bit.ly/gealezing

 

Download as iCalendar

Period 11/11/2014
Event location Natuurmuseum Nijmegen Gerard Noodtstraat 121, 6511 ST Nijmegen
Host Natuurmuseum Nijmegen
See the agenda http://www.natuurmuseum.nl
Event URL http://bit.ly/gealezing
Contact person
Email address: info@natuurmuseum.nl
Phone: 0243297070
Theme(s) Ecosystems
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Secondary Education

Op dinsdag 11 november geeft Xander de Jong in het Natuurmuseum Nijmegen een lezing over expedities naar kleine rotseilandjes voor de kust van Åland, Finland. Deze activiteit wordt georganiseerd door de Kring Arnhem-Nijmegen van de Stichting Geologische Activiteiten (GEA). De lezing begint om 20.00 uur. De entreeprijs is € 3,50 inclusief consumptie.

Vier jaar achtereen in een rubberbootje, belaagd door zeehonden, op excursie naar kleine rotseilandjes voor de kust van Åland in Finland… om stenen te zoeken.  Xander de Jong, conservator geologie/paleontologie van het Natuurmuseum en Piet Thijsen van de werkgroep GeoPaleo van het Natuurmuseum hebben dat met gevaar voor eigen leven gedaan. Ze deden dat om moedergesteenten te zoeken van de zwerfstenen die tijdens de laatste ijstijd rondom Nijmegen terecht zijn gekomen. Op deze wijze zijn ze meer te weten gekomen over de route die ijsstromen tijdens de ijstijd hebben afgelegd. De Jong vertelt erover in een kleurrijke lezing.

Door de excursies heeft het Natuurmuseum inmiddels een omvangrijke, representatieve en goed gedocumenteerde collectie moedergesteenten van Åland in huis gehaald, die gerust uniek mag worden genoemd.

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024 - 3297070. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl.