This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event GEA-lezing: mineralen in het Zwarte Woud

Op dinsdag 10 december geeft Kees Mak, conservator van het Gelders Geologisch Museum in Velp, een lezing over mineralen en vindplaatsen in het Kinzigtal in het Zwarte Woud. Deze activiteit wordt georganiseerd door de Kring Arnhem-Nijmegen van de Stichting Geologische Activiteiten (GEA). De lezing begint om 20.00 uur. De entreeprijs is € 3,50 inclusief consumptie.


Download as iCalendar

Period 10/12/2013
Event location Natuurmuseum Nijmegen Gerard Noodtstraat 121, 6511 ST Nijmegen
Host Natuurmuseum Nijmegen
Contact person Maarten van de Ven
Email address: pr@natuurmuseum.nl
Phone: 0243297070
Theme(s) Others
Target group(s) Adults , Elderly

Kees Mak weet erg veel over het Zwarte Woud in Duitsland en vertelt daar graag over. Vooral voor iedereen die mineralen verzamelt is het Zwarte Woud een eldorado. Er zijn vele steengroeves waar schitterende mineralen gevonden kunnen worden. Mak neemt ons mee naar de groeves van Gengenbach, Steinach, Hausach, Wolfach en Wittichen. In sommige daarvan komen ook mineralen voor die daar voor het eerst zijn gevonden. Men noemt zo’n groeve dan een typelokaliteit. Van de groeve Clara in Wolfach zal Kees Mak bijzondere mineralen en een aantal speciale vondsten behandelen.

Maar niet alleen de mineralen komen aan bod deze avond. Mak zal ook ingaan op de geologie van het gebied en sluit zijn lezing af met de nodige toeristische informatie over het Kinzigtal.

www.natuurmuseum.nl