This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Gaia Park

See all locations on the map

In het mooie Zuid-Limburg ligt een prachtig dierenpark; GaiaPark Kerkrade Zoo. In dit bijzondere en moderne dierenpark leven de dieren in ruime, natuurlijke verblijven.

Download as iCalendar

Period [01/01/2010 - 01/01/2013]
Event location Dentgenbachweg 105, Kerkrade
Host Gaia Park
Event URL http://www.gaiapark.nl
Theme(s) Ecosystems , Genetic Diversity
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Theme park (zoo, children’s farm, etc) Theme park (zoo, children’s farm, etc)

In het mooie Zuid-Limburg ligt een prachtig dierenpark; GaiaPark Kerkrade Zoo. In dit bijzondere en moderne dierenpark leven de dieren in ruime, natuurlijke verblijven. GaiaPark is voor zowel kinderen als volwassenen een geweldig dagje uit, waar “beleven” en “ervaren” centraal staan.

In 2005 opende GaiaPark Kerkrade Zoo haar deuren. Het is het eerste dierenpark dat volledig in de 21e eeuw is ontworpen en gebouwd. Het resultaat is dan ook bijzonder: weidse vergezichten, een overweldigende natuurbeleving, ruime dierverblijven, spannende architectuur en een gevarieerde diercollectie. Dat alles in het Limburgse heuvellandschap. Dichterbij de natuur kun je in een dierentuin niet komen.

GaiaPark, al tweemaal gekozen tot mooiste dierentuin van Nederland en België, neemt de bezoeker mee op ontdekkingstocht naar het verleden en naar verre landen met exotische dieren. In het regenwoud van Amazonia zie je slingerende en klimmende apen en bontgekleurde vogels. Ontdek in het Afrikaanse Congo de machtige gorilla’s en de rolronde dwergnijlpaarden. Bewonder de lange giraffen, vliegensvlugge cheeta’s en koddige stokstaartjes op de savanne van het Afrikaanse Namibia of loop langs lynxen en wolven, zie de rendieren van de koude toendra, en ontdek in de regenwouden van Amazonia en Congo allerlei soorten apen. Mis ook vooral de Afrikaanse wilde honden en de kolossale neushoorns van de Afrikaanse savanne niet.