This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Ga mee naar de imker en bezoek de bijen

See all locations on the map

We willen jullie graag kennis laten maken met de geheimzinnige wereld van deze kleine, maar o zo belangrijke diertjes. We zijn deze middag te gast bij de heren Kalmár (hij is al 50 jaar imker!) en Janssen. Zij zullen ons het een en ander over de bijen vertellen en laten zien, bijvoorbeeld hoe het slingeren van de honing in zijn werk gaat. Bijen maken heerlijke honing, maar hoe doen ze dat? Wat is stuifmeel, was, nectar en koninginnegelei? Hoe leven en werken alle verschillende soorten bijen samen? We proeven verschillende soorten honing. En we maken een bijenhotel!

 

Het is echt niet eng bij de imker, maar het is slim om handschoenen mee te nemen, een lange broek aan te doen en iets met lange mouwen. Als je lange haren hebt, kun je dit het beste met een elastiekje samenbinden en een muts meenemen. Verder is het belangrijk dat we ons rustig gedragen, zodat de bijen niet onrustig worden.

 

Deze bijzondere ontdekkingstocht duurt ongeveer twee uur. We komen om 13.45 uur bij elkaar op het Tiberiusplein (grasveld). Van daaruit lopen we om 14.00 uur naar de imker toe. Wanneer je vanuit het centrum van Nijmegen vertrekt, is het Tiberiusplein te bereiken door op de Berg en Dalseweg, ter hoogte van bloemisterij Het Molentje (nummer 340), linksaf te slaan, de Cerialisstraat in. Deze straat komt uit op het Tiberusplein.

 

Schrijf je vooraf in bij het Natuurmuseum Nijmegen: telefoon 024-3297070 of via info@natuurmuseum.nl. Wees er wel snel bij want er mogen maximaal 25 kinderen mee! Deelname kost € 3,- Met een stempelkaart betaal je € 2.-.Vrienden van het IVN en het Natuurmuseum betalen € 1,50.

Download as iCalendar

Period 31/05/2013
Event location Startpunt Tiberiusplein, Nijmegen
Theme(s) Ecosystems
Target group(s) Childeren, Primary Education