This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event The next generation. Future Generations. Debat.

See all locations on the map

Lagerhuisdebat met Ralien Bekkers (jongerenvertegenwoordiger bij de VN), prof. dr. Herman Wijffels (Utrecht Sustainability Institute, UU) en prof. dr. Marcus Düwell (Wijsgerige Ethiek, UU) o.l.v. Gijs Weenink (directeur DebatAcademie). Vanuit een mensenrechtenbenadering hebben toekomstige generaties recht op een gezonde planeet. In duurzaamheidsverdragen is de definitie van duurzaamheid, de balans is tussen people, planet en profit, waarmee we voldoen aan onze huidige behoeften, terwijl we die van toekomstige generaties niet schaden. Maar kennen we onze behoeften? En die van mensen die niet eens geboren zijn? Staan hier nu toch de menselijke behoefte centraal of die van de natuur?

Download as iCalendar

Period 18/03/2014
Event location Aula Academiegebouw Utrecht Domplein 29, Utrecht
Host Universiteit Utrecht, Studium Generale
Event URL http://www.sg.uu.nl/programma/voorjaar-2014/the-next-generation
Theme(s) Others
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Debat in het kader van The next generation -Duurzaamheid als wereldbeeld

Foto: 
Jonathan Beard / flickr.com

Wie een bijdrage wil leveren aan een betere wereld loopt al gauw tegen grote dilemma’s aan. Hoe kan je invloed uitoefenen als je boodschappen doet, een nieuwe spijkerbroek of mobiel koopt of de wereld over reist? Wat is je rol als consument, spaarder, student of werknemer? Je wilt ‘goede’ keuzes maken, maar zelfs deskundigen zijn het vaak niet eens over de feiten. En dat terwijl complexe mondiale vraagstukken dringend om actie vragen.
Niemand kan het alleen, maar zolang we op elkaar wachten komen we niet verder. De balans houden tussen collectieve actie en individuele inspiratie is de uitdaging. Wat kun je zelf doen? Wat kan kennis, lokale actie en gedeelde verantwoordelijkheid tussen bedrijven, wetenschap en burgers bijdragen?

Hoe grijpen thema’s als natuur, milieu, leefbaarheid en voedselvoorziening in elkaar? Er zijn conflicterende belangen en versnipperde verantwoordelijkheden. Regels, wetten en gedragscodes zijn niet genoeg om te komen tot een duurzame wereld. Nieuwe vormen van samenwerking zijn nodig. Hoe ziet de volgende generatie oplossingen er uit?

Wil je de lezing bijwonen én van tevoren een kopje koffie drinken? Meld je dan aan voor de lezing via de volgende link http://www.eventbrite.nl/o/studium-generale-en-wereld-natuur-fonds-5777803480.

Studiewaardeerbaar

Dit programma is voor alle studenten te volgen als onderdeel van de cursus Duurzaamheid als wereldbeeld (GEO3-5004) voor 7,5 ECTS en wordt georganiseerd i.s.m. het Wereld Natuur Fonds en de faculteit Geowetenschappen.  

Wanneer:
8 dinsdagen vanaf 4 februari, 20.00 tot 22.00 uur