This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Fietsroute Flora 25 km

See all locations on the map

De floraroute is een fietsroute van ongeveer 25 km door de Gelderse Poort, langs de uiterwaarden van de Rijn en de Waal.

Download as iCalendar

Period [01/01/2010 - 01/01/2013]
Event location Rijndijk 5-6, Millingen aan de Rijn
Host Staatsbosbeheer
Event URL http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Gelderse%20Poort/Fietsroute%20Flora%2025%20km.aspx
Theme(s) Others
Target group(s) Adults
Type Cycling tour Cycling tour

De floraroute is een fietsroute van ongeveer 25 km door de Gelderse Poort, langs de uiterwaarden van de Rijn en de Waal. In dit gebied tussen Arnhem, Nijmegen en Emmerich worden bestaande natuurgebieden uitgebreid en krijgt nieuwe natuur een kans. De natuur mag hier haar gang gaan en waar nodig helpen Staatsbosbeheer en andere natuurorganisaties een handje. In de hoop dat planten en dieren die hier van nature voorkomen weer terugkomen. De Gelderse Poort is botanisch van belang. Er komen ongeveer 500 wilde plantensoorten voor. 

De route begint bij het natuurinformatiecentrum Grenspost Gelderse Poort in Millingen aan de Rijn. Onder aan de dijk tegenover het natuurinformatiecentrum vertrekt het veer naar Pannerden. Aan de overzijde van de Rijn gaat u links en volgt u de wegwijzers richting Pannerden. In deze route steekt u drie keer de rivier over met een veer, dus houdt rekening met onderstaande vaartijden.

Routebeschrijving (PDF)