This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Fiets- (17 km) en wandeltocht (4 km) Sieben Quellen

See all locations on the map

Een heerlijke fiets- en wandeltocht waarbij u de gids u de mooiste locaties van het grensoverschreidend gebied laat zien. Uiteraard zal er stil gestaan worden bij de grote biodiversiteit van het gebied.

Download as iCalendar

Period 22/05/2010
Event location Hinsbeckerweg 55, Venlo
Host Stichting het Limburgs Landschap
Event URL http://www.limburgs-landschap.nl
Contact person Lia Oosterwijk
Email address: info@limburgs-landschap.nl
Phone: 077-4737575
Theme(s) Others
Target group(s) Adults
Type Cycling tour Cycling tour

Op zaterdagochtend 22 mei om 10.00 uur wordt er vanuit Infocentrum Groote Heide (Hinsbeckerweg 55, Venlo) een fiets- (17 km) en wandeltocht (4 km) georganiseerd.

Voor deze excursie dient u zich van te voren aan te melden bij Stichting het Limburgs Landschap. Aanmelden vóór woensdagmiddag 19 mei 12.00 uur bij voorkeur per e-mail: info@limburgs-landschap.nl of telefonisch op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur: 077 - 4737575.

Deelname is gratis, neem een goede fiets mee en zorg voor stevige wandelschoenen en verzorging voor onderweg. De tocht neemt ongeveer 3,5 uur in beslag.

De fietstocht voert over de Groote Heide, langs de steilrand, via het relatief onbekende natuurgebied de Bemden naar de Sieben Quellen tussen Venlo en Herongen. Onderweg komen we langs bijzondere moerassen omringd met gagelstruiken en onder andere kleine valeriaan. De Sieben Quellen is een gebied met veel bronnen die gevoed worden door regenwater en grondwater van hoger gelegen gebieden. Goudveil en heksenkruid zijn plantjes die profiteren van deze omgeving. De route voert ook langs een indrukwekkende kloof waar vroeger de spoorlijn lag van Venlo naar Straelen die deel uit maakte van de verbinding van Parijs naar Hamburg die er uiteindelijk nooit gekomen is.