This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event The next generation - Feeding the world. Lezing.

See all locations on the map

Dr. Hans ter Steege (Naturalis Biodiversity Center en UU) onderzoekt de biodiversiteit van het Amazonegebied. In de natuur geldt niet, hoe meer soorten, hoe beter. Maakt het dan uit of er straks alleen nog plastic panda’s zijn? En waarom zouden we het regenwoud beschermen als de grond hard nodig is voor landbouw? Prof. dr. Pablo Tittonell (Plantwetenschappen, WUR) stelt dat landbouw en natuur juist niet tegeover elkaar staan. Om de wereld te voeden, moeten we naar nieuw landbouwsystemen die werken met de natuurlijke kringlopen in plaats van er tegenin. Maar hoe bereik je een dergelijke transitie en ander manier van kijken naar de natuur?

Download as iCalendar

Period 18/02/2014
Event location Aula van het Academiegebouw, Universiteit Utrecht Domplein 29, Utrecht
Host Universiteit Utrecht, Studium Generale
Event URL http://www.sg.uu.nl/programma/voorjaar-2014/the-next-generation
Theme(s) Food
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

The next generation

Duurzaamheid als wereldbeeld
Foto: 
Jonathan Beard / flickr.com

Wie een bijdrage wil leveren aan een betere wereld loopt al gauw tegen grote dilemma’s aan. Hoe kan je invloed uitoefenen als je boodschappen doet, een nieuwe spijkerbroek of mobiel koopt of de wereld over reist? Wat is je rol als consument, spaarder, student of werknemer? Je wilt ‘goede’ keuzes maken, maar zelfs deskundigen zijn het vaak niet eens over de feiten. En dat terwijl complexe mondiale vraagstukken dringend om actie vragen.
Niemand kan het alleen, maar zolang we op elkaar wachten komen we niet verder. De balans houden tussen collectieve actie en individuele inspiratie is de uitdaging. Wat kun je zelf doen? Wat kan kennis, lokale actie en gedeelde verantwoordelijkheid tussen bedrijven, wetenschap en burgers bijdragen?

Hoe grijpen thema’s als natuur, milieu, leefbaarheid en voedselvoorziening in elkaar? Er zijn conflicterende belangen en versnipperde verantwoordelijkheden. Regels, wetten en gedragscodes zijn niet genoeg om te komen tot een duurzame wereld. Nieuwe vormen van samenwerking zijn nodig. Hoe ziet de volgende generatie oplossingen er uit?

Wil je de lezing bijwonen én van tevoren een kopje koffie drinken? Meld je dan aan voor de lezing via de volgende link http://www.eventbrite.nl/o/studium-generale-en-wereld-natuur-fonds-5777803480.

Studiewaardeerbaar

Dit programma is voor alle studenten te volgen als onderdeel van de cursus Duurzaamheid als wereldbeeld (GEO3-5004) voor 7,5 ECTS en wordt georganiseerd i.s.m. het Wereld Natuur Fonds en de faculteit Geowetenschappen.  

Wanneer:
8 dinsdagen vanaf 4 februari, 20.00 tot 22.00 uur

De lezingen zijn gratis, voor iedereen en zonder reservering toegankelijk