This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Excursie ANDERE KOEK! Over zwart goud en een eetbare stadsjungle

Een exclusief excursieprogramma rond bodem en voedsel naar België, georganiseerd door VVM sectie Bodemmanagement i.s.m. Initiatief Bewust Bodemgebruik.

Download as iCalendar

Period 27/06/2012
Event location Belgiƫ
Host VVM netwerk van milieuprofessionals | sectie bodem & Initiatief Bewust Bodemgebruik
Event URL http://www.vvm.info/?pid=main&id=718&utm_source=biodiversiteit&utm_medium=web&utm_campaign=0627bo
Contact person Sara Jantzen
Email address: bureau@vvm.info
Phone: 030-2322989
Theme(s) Green and garden , Ecosystems , Food
Target group(s) Adults

Een exclusief excursieprogramma rond bodem en voedsel naar België, georganiseerd door VVM sectie Bodemmanagement i.s.m. Initiatief Bewust Bodemgebruik.

De dag begint met een rondleiding op Hof ter Winkelen, compostwerf te Londerzeel. Daar krijgen wij onder meer te zien, te horen, te voelen en te ruiken wat de kwaliteiten zijn van combinaties van specifieke materialen (van aardappelschillen tot zaagsel), hoe deze ontstaan via 'warme' en 'koude' methoden en technieken (hopen, bakken, vaten, wormensystemen enz.), hoe de successie van micro-organismen daarbij verloopt, welke toepassingen er voor diverse soorten compost bestaan, en wat dit alles de samenleving kost en oplevert.

's Middags bezoeken we de "moestuin" van de Fraternité Ouvrière te Moeskroen, met een bijzonder ecosysteem. Het eetbare bos in de achtertuin staat zo dicht en overvloedig geplant, dat men er binnen de kortste keren verdwaalt. Daarbij ervaren bezoekers direct hoe onvergelijkbaar productief een polycultuur kan zijn - met eetbare bladeren, groente en fruit op elke denkbare hoogte, het hele jaar door. Alles zonder enige externe input van energie, kunstmest of bestrijdingsmiddelen, slechts beheerd door te zaaien, te stekken en te oogsten.

Meer informatie vind je op de website.

De excursie vindt plaats op woensdag 27 juni 2012. We vertrekken om 08:00 vanuit Utrecht en zijn rond 21:30 weer terug.
De excursie wordt georganiseerd door de VVM sectie Bodemmanagement in samenwerking met het Initiatief Bewust Bodemgebruik.
Inschrijven kan via de website van VVM, eerst inloggen of per e-mail bureau@vvm.info o.v.v. Aanmelden Excursie Belgische Bodem 0627bo.
Kosten bedragen voor VVM-leden € 95,-en voor niet-leden € 135,-.

Het evenement is ook op LinkedIn Events te vinden. Geef ook daar aan of je komt!

Graag tot ziens op deze bijeenkomst!