This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event The Next Generation. Een gezonde wereld. Lezing

See all locations on the map

EEN GEZONDE WERELD
Prof. dr. Jan Willem Erisman (directeur Louis Bolk Instituut) Prof. dr. Huub Schellekens (Farmaceutische Biotechnologie, UU) laten zien dat de gezondheid van mens, dier en natuur samenhangen: een nieuw paradigma waarbij menselijke gezondheid niet langer te reduceren is tot de afwezigheid van ziekte, die vervolgens behandelend kan worden met pillen? Hoe hebben stoffen als stikstof in het milieu en biodiversiteit uiteindelijk impact op onze gezondheid? En geldt dit evenwicht tussen mens, dier en milieu niet alleen bij kleinschaligheid?

Download as iCalendar

Period 11/03/2014
Event location Aula Academiegebouw Universiteit Utrecht Domplein 29, Utrecht
Host Universiteit Utrecht, Studium Generale
See the agenda http://www.sg.uu.nl/programma/voorjaar-2014/the-next-generation
Event URL http://www.sg.uu.nl/programma/voorjaar-2014/the-next-generation
Theme(s) Health
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Lezing in het kader van The next generation - Duurzaamheid als wereldbeeld

Foto: 
Jonathan Beard / flickr.com

Wie een bijdrage wil leveren aan een betere wereld loopt al gauw tegen grote dilemma’s aan. Hoe kan je invloed uitoefenen als je boodschappen doet, een nieuwe spijkerbroek of mobiel koopt of de wereld over reist? Wat is je rol als consument, spaarder, student of werknemer? Je wilt ‘goede’ keuzes maken, maar zelfs deskundigen zijn het vaak niet eens over de feiten. En dat terwijl complexe mondiale vraagstukken dringend om actie vragen.
Niemand kan het alleen, maar zolang we op elkaar wachten komen we niet verder. De balans houden tussen collectieve actie en individuele inspiratie is de uitdaging. Wat kun je zelf doen? Wat kan kennis, lokale actie en gedeelde verantwoordelijkheid tussen bedrijven, wetenschap en burgers bijdragen?

Hoe grijpen thema’s als natuur, milieu, leefbaarheid en voedselvoorziening in elkaar? Er zijn conflicterende belangen en versnipperde verantwoordelijkheden. Regels, wetten en gedragscodes zijn niet genoeg om te komen tot een duurzame wereld. Nieuwe vormen van samenwerking zijn nodig. Hoe ziet de volgende generatie oplossingen er uit?

Wil je de lezing bijwonen én van tevoren een kopje koffie drinken? Meld je dan aan voor de lezing via de volgende link http://www.eventbrite.nl/o/studium-generale-en-wereld-natuur-fonds-5777803480.

Studiewaardeerbaar

Dit programma is voor alle studenten te volgen als onderdeel van de cursus Duurzaamheid als wereldbeeld (GEO3-5004) voor 7,5 ECTS en wordt georganiseerd i.s.m. het Wereld Natuur Fonds en de faculteit Geowetenschappen.

Wanneer:
8 dinsdagen vanaf 4 februari, 20.00 tot 22.00 uur