This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Duurzame Ontwikkeling: Warandelezing 2012 door Marjan Minnesma

Datum: donderdag 1 november 2012
Tijd: 19.30-21.00 uur; ontvangst met koffie & thee vanaf 19.00 uur
Locatie: DZ 1, Dantegebouw, Tilburg University
Toegang: gratis

Troonrede

De Warandelezing, de jaarlijkse lezing over duurzame ontwikkeling, wordt dit jaar uitgesproken door Marjan Minnesma. Zij is directeur van Urgenda, een stichting met als motto "samen sneller duurzaam". Zij zal in haar lezing ingaan op de vraag hoe Urgenda Nederland wil verduurzamen. Leidraad daarbij is haar eigen alternatieve "Duurzame Troonrede", gehouden vanuit het Tweede Kamergebouw. De duurzame troonrede is een van de initiatieven uit de "Duurzame Dinsdagkoffer" vol met initiatieven van particulieren, bedrijven, overheden, jong en oud en werd op 4 september aangeboden aan het kabinet. Bekijk de Duurzame Troonrede.

Coreferent: Dirk Brounen

 

Aanmelden: http://www.tilburguniversity.edu/nl/over-tilburg-university/cultuur-en-sport/academic-forum/agenda_warandelezing/

Download as iCalendar

Period 01/11/2012
Event location Warandelaan 2, Tilburg University, Dantegebouw, Zaal DZ 1 Warandelaan 2, Tilburg University, Dantegebouw, Zaal DZ 1
Contact person Luc Jeurissen
Email address: l.j.m.jeurissen@tilburguniversity.nl
Theme(s) Others
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Nr. 1 op de Duurzame 100

Marjan Minnesma stond onlangs op nummer 1 van de Duurzame 100 lijst van Trouw, vooral door hoog te scoren op daadkracht en innovativiteit. Zelf zegt zij mensen vooral mee te krijgen door met ze in gesprek te gaan, door ze te verleiden. Minnesma wil de samenleving van onderop mobiliseren en zo het bedrijfsleven meekrijgen. Ziet zij mogelijkheden om Brabanders, het Brabantse bedrijfsleven en Brabantse politici te verleiden, nu natuur en milieu en duurzaamheid zo laag op prioriteitenlijstjes staan?

Duurzaam vastgoedondernemen

Coreferent is Dirk Brounen die per 1 februari 2011 de leerstoel Vastgoedeconomie van Tilburg University bekleedt. De internationaal gerenommeerde vastgoedexpert doet onderzoek naar risicomanagement, regulering, duurzaamheid en rendement van vastgoed. Brounen werkte eerder aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, de Universiteit van Californië in Berkeley en aan de Universiteit van Amsterdam. “Samen gaan wij de DNA-code van succesvol en duurzaam vastgoedondernemen kraken”, aldus Brounen.

Organisatie

Brounen is één van de directeuren van het Tilburg Sustainability Center. De andere directeur, Aart de Zeeuw, zal als moderator van de Warandelezing optreden.

Dit programma is een coproductie van het Tilburg Sustainability Center, de Brabante Milieufederatie, het Brabants Dagblad en het Academic Forum van Tilburg University.