This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event The Next Generation. Duurzame Helden, lezing door Redmond O'Hanlon.

See all locations on the map

Redmond O’Hanlon (wetenschapshistoricus en reisverslaggever) is een rolmodel voor iedereen die houdt van reizen en de natuur. Hoe verklaart hij zijn liefde voor de natuur en hoe kijkt hij tegen duurzaamheid aan. Is TV een goede manier om mensen te betrekken bij dit issue? Wat is zijn hoop en vrees voor de planeet? Ons denken over mens en natuur is gevormd sinds de verlichting. We vinden natuur mooi, maar willen die ook beheersen. Is een nieuwe visie op harmonie tussen mens en natuur mogelijk?

Download as iCalendar

Period 25/03/2014
Event location Aula Academiegebouw Utrecht Domplein 29, Utrecht
Host Universiteit Utrecht, Studium Generale
Event URL http://www.sg.uu.nl/programma/voorjaar-2014/the-next-generation
Theme(s) Others
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Dit is de laatste van 8 lezingen in het kader van:

The next generation - Duurzaamheid als wereldbeeld

Foto: 
Jonathan Beard / flickr.com

Wie een bijdrage wil leveren aan een betere wereld loopt al gauw tegen grote dilemma’s aan. Hoe kan je invloed uitoefenen als je boodschappen doet, een nieuwe spijkerbroek of mobiel koopt of de wereld over reist? Wat is je rol als consument, spaarder, student of werknemer? Je wilt ‘goede’ keuzes maken, maar zelfs deskundigen zijn het vaak niet eens over de feiten. En dat terwijl complexe mondiale vraagstukken dringend om actie vragen.
Niemand kan het alleen, maar zolang we op elkaar wachten komen we niet verder. De balans houden tussen collectieve actie en individuele inspiratie is de uitdaging. Wat kun je zelf doen? Wat kan kennis, lokale actie en gedeelde verantwoordelijkheid tussen bedrijven, wetenschap en burgers bijdragen?

Hoe grijpen thema’s als natuur, milieu, leefbaarheid en voedselvoorziening in elkaar? Er zijn conflicterende belangen en versnipperde verantwoordelijkheden. Regels, wetten en gedragscodes zijn niet genoeg om te komen tot een duurzame wereld. Nieuwe vormen van samenwerking zijn nodig. Hoe ziet de volgende generatie oplossingen er uit?

Wil je de lezing bijwonen én van tevoren een kopje koffie drinken? Meld je dan aan voor de lezing via de volgende link http://www.eventbrite.nl/o/studium-generale-en-wereld-natuur-fonds-5777803480.

Studiewaardeerbaar

Dit programma is voor alle studenten te volgen als onderdeel van de cursus Duurzaamheid als wereldbeeld (GEO3-5004) voor 7,5 ECTS en wordt georganiseerd i.s.m. het Wereld Natuur Fonds en de faculteit Geowetenschappen.

Wanneer:
8 dinsdagen vanaf 4 februari, 20.00 tot 22.00 uur