This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Duurzame Dinsdag

See all locations on the map

Voor de 16e keer verzamelt Duurzame Dinsdag alle duurzame ideeën uit de samenleving. De Duurzame Dinsdag koffer, vol met initiatieven van particulieren, bedrijven, jong en oud, wordt op 2 september aangeboden aan het kabinet. Staatssecretaris Wilma Mansveld neemt dan namens het kabinet de Duurzame Dinsdagkoffer in ontvangst. Deze geeft het kabinet een beeld van de duurzame trends in Nederland.

Heb jij een idee, concept, bedrijf, stichting waarmee wij Nederland verduurzamen?
Doe mee en plaats jouw idee ook in de koffer.
Vanaf nú kan iedereen weer initiatieven indienen via www.duurzamedinsdag.nl.

Download as iCalendar

Period 02/09/2014
Event location Heel Nederland heel Nederland, zie website voor locaties
Host IVN i.s.m. partner-organisaties
Event URL http://www.duurzamedinsdag.nl/
Theme(s) Others
Target group(s) Adults
Type Indoor activities Indoor activities

De afgelopen 16 jaar heeft Duurzame Dinsdag al veel bereikt en vele initiatieven ondersteund. Samen met haar partners zorgt Duurzame Dinsdag ervoor, dat er ondersteuning komt vanuit de politiek en samenleving om initiatieven te versnellen en te realiseren.

Duurzame Dinsdag vindt plaats op 2 september in de oude zaal van de Tweede Kamer op het Binnenhof in Den Haag. Een feestelijke bijeenkomst voor initiatiefnemers en de politiek. De Duurzame Dinsdagkoffer vol ideeën wordt aangeboden aan staatssecretaris Mansveld en er zijn bijzondere mensen die worden onderscheiden met een duurzaam lintje door de minister.

Door jouw idee in te dienen bij Duurzame Dinsdag maak je kans op één van de vele ondersteuningsprijzen. Juryvoorzitter Maurits Groen, nr. 3 in de Duurzame top 100 van Trouw, hoopt ook dit jaar weer op vele duurzame initiatieven. Initiatieven op het gebied van duurzame energie, duurzaam voedsel, mobiliteit of sociale innovatie zijn welkom.
"Werk mee aan het verduurzamen van Nederland. Jouw innovatieve idee kan bijdragen aan het versnellen van duurzame ontwikkeling. Dien je idee in bij Duurzame Dinsdag en laat daarmee het Kabinet zien wat jij vindt dat nodig is om te werken aan een duurzame leefbare en rechtvaardiger wereld”.
Kortom…. Doe mee! Dien voor 1 juni jouw idee in op www.duurzamedinsdag.nl

Duurzame Dates

Na Duurzame Dinsdag op de eerste dinsdag in september word in een aantal provincies Duurzame Dates georganiseerd.   
De Duurzame Dates zijn erop gericht om deelnemers met opvallende innovatieve oplossingen op lokaal niveau in het zonnetje te zetten en tijdens de Duurzame Dates te koppelen aan experts die een persoonlijk advies geven om het idee verder te verwezenlijken. Dit is het moment dat particulieren, bedrijven, verenigingen, stichtingen en overheden op provinciaal niveau over duurzaamheid in gesprek komen en elkaar concreet helpen bij het uitvoeren van duurzame ideeen. Bekijk per provincie wanneer de Duurzame Dates plaatsvinden.Vind jouw idee in één van de deze provincies plaats? Dan maak je automatisch kans om geselecteerd te worden voor de Duurzame Dates.

Het Duurzame Lintje

In 2008 heeft Duurzame Dinsdag het Duurzame Lintje in het leven geroepen en is ontworpen door kunstenares Iris Le Rütte. Het Duurzame Lintje is de enige onderscheiding in Nederland op het gebied van duurzaamheid. Het is bedoeld als eerbetoon aan individuen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen ten behoeve van de duurzaamheid in het algemeen. Dit kan op allerlei niveaus. Van een jarenlange toewijding op lokaal gebied tot grootse doorbraken op mondiaal niveau.