This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Donderdag 3 oktober meet & greet met Joris van Alphen, cameraman ‘de Nieuwe Wildernis’.

Aanstaande donderdag 3 oktober organiseren Natuurmuseum Nijmegen en LUX filmtheater een ‘meet & greet’ met een van de makers van ‘de Nieuwe Wildernis’: Joris van Alphen, onderwatercameraman en fotograaf.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van de LUX of te bestellen via de website: http://www.lux-nijmegen.nl/

Download as iCalendar

Period 03/10/2013
Host Natuurmuseum Nijmegen
Event URL http://bit.ly/1715fQV
Contact person Tessa-Faye Buck
Email address: tessa.faye.buck@natuurmuseum.nl
Phone: 0243297070
Theme(s) Green and garden , Ecosystems
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education

Aanstaande donderdag 3 oktober organiseren Natuurmuseum Nijmegen en LUX filmtheater een ‘meet & greet’ met een van de makers van ‘de Nieuwe Wildernis’: Joris van Alphen, onderwatercameraman en fotograaf.

De Nieuwe Wildernis is ‘s Nederlands eerste natuurfilm op bioscoopformaat en trekt sinds haar première op 26 september volle zalen.

Twee jaar lang volgde een aantal filmteams de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden van Europa in de Oostvaardersplassen. Een natuurgebied dat zich heeft kunnen ontwikkelen tot een gebied van internationale allure. Hier bepaalt de natuur het ritme.

Het is een plek die in de lente en zomer een paradijs vormt, maar in de winter een grimmig landschap. Er is minder voedsel waardoor de bewoners van de graslanden en moerassen keuzes moeten maken die van levensbelang zijn. De Nieuwe Wildernis is een natuurspektakel voor het hele gezin. De ‘circle of life’ of ‘kringloop van het leven’ in de Oostvaardersplassen wordt schitterend in beeld gebracht. Soms aangrijpend, maar ook humoristisch en vertederend.

Joris van Alphen zal ingaan op vragen uit het publiek en dieper ingaan op zijn rol in de totstandkoming van de film. De inleiding en het nagesprek worden verzorgd door filmkenner Constant Hoogenbosch. De meet & greet begint om 19.30u. en duurt ongeveer twee uur (inclusief film).

Medewerkers en vrienden van het Natuurmuseum krijgen 2 euro korting op vertoning van een vrienden- of medewerkerspas.

Kijk voor meer informatie op: www.natuurmuseum.nl. Meer informatie over de locatie is te vinden op: www.lux-nijmegen.nl