This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Dierenpark Emmen

See all locations on the map

De feestelijke viering van de 75e verjaardag van het dierenpark omvat naast de 75 grote en 75 kleinere, prachtig door schoolkinderen beschilderde olifanten nog veel meer extra activiteiten. Het wordt een Olifantastisch jaar in het mooiste dierenpark van Nederland!

Download as iCalendar

Period [01/01/2010 - 01/01/2013]
Event location Hoofdstraat 18, Emmen
See the agenda Dierenpark Emmen
Event URL http://www.dierenpark-emmen.nl
Theme(s) Genetic Diversity
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Theme park (zoo, children’s farm, etc) Theme park (zoo, children’s farm, etc)

Ons 75-jarig bestaan wordt niet alleen gevierd met de Elephant Parade. De Elephant Parade is de aftrap van ons ‘Olifantastische Jaar’. In juni, juli en augustus is het elke dag feest in het park. Geniet van wervelend parktheater, kom onze unieke documentaire bekijken of bezoek het park op zaterdagavond! 
 
The Elephant Parade
 
150 gekleurde (kunst)olifanten, onder andere beschilderd door Ans Markus en Jacques d’Ancona, veroveren het dierenpark en het straatbeeld van Emmen. De wereldberoemde Elephant Parade: nu in Emmen, straks in Londen!
 
Elephant Family
 
 
 
Na afloop van de tentoonstelling worden de beschilderde kunstolifanten geveild onder leiding van veilinghuis Christie’s. De opbrengst van de veilingen is bestemd voor Elephant Family. De grootste organisatie ter wereld die vecht voor bescherming van de Aziatische olifant. Elephant Family is opgericht door BBC documentairemaker Mark Shand, zwager van de Engelse kroonprins Charles.
 
7 dagen per week parktheater
 
Laat u in juni, juli en augustus verrassen door onze gerenommeerde theatergroep Sproetnik. Deze acteurs, dansers en zangers zorgen voor wervelend parktheater met acts, humor en live muziek.
 
Zwoele zaterdagavonden
 
 
 
In juli en augustus blijft het park op de zaterdagavonden open! De dieren blijven speciaal voor u langer buiten, er is zomerse muziek en u kunt genieten van heerlijk eten en drinken met het hele gezin.
 
“De Mondharmonica”
 
 
 
Over 75 jaar Dierenpark Emmen is een bijzondere film gemaakt, getiteld “De Mondharmonica”.  Madelief, een meisje van zo’n 20 jaar, vindt bij een antiquair een mondharmonica, die van olifant Annabel is geweest. Voor haar is deze vondst aanleiding een bezoek aan Dierenpark Emmen te brengen. Zij maakt daar een film waarin ze verleden en heden met elkaar vergelijkt. Deze film is op verschillende plaatsen in het park te zien.