This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Dierenpark De Oliemeulen

See all locations on the map

Wie in mei oog in oog wil staan met één van de mooiste gevleugelde insecten ter wereld moet bij Dierenpark De Oliemeulen zijn.

Download as iCalendar

Period [01/01/2010 - 01/01/2013]
Event location Reitse Hoevenstraat 30, Tilburg
Host Dierenpark De Oliemeulen
Event URL http://www.oliemeulen.nl
Contact person
Phone: 013- 4630026
Theme(s) Genetic Diversity
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Theme park (zoo, children’s farm, etc) Theme park (zoo, children’s farm, etc)

Wie in mei oog in oog wil staan met één van de mooiste gevleugelde insecten ter wereld moet bij Dierenpark De Oliemeulen zijn. Daar mogen kinderen op de foto met de komeetstaartmot. In de aanloop naar de Week van de Biodiversiteit (*!) besteed Dierenpark De Oliemeulen namelijk de hele maand aandacht aan het onderwerp insecten.

Het Tilburgse Dierenpark  zal een bijzonder interessante collectie dode én levende insecten tentoonstellen .  Onder de uitheemse insecten enkele  prachtige levende exemplaren van de komeetstaartmot uit Madagascar, waarmee bezoekers op de foto kunnen. Deze mot is zongeel en wordt wel 25 centimeter lang.  Wereldwijd zijn er  meer dan 1miljoen beschreven soorten insecten en wellicht minsten zoveel onbeschreven. In Nederland komen bijna  21.000 beschreven soorten voor. Bezoekers van De Oliemeulen krijgen uitleg over het nut en belang van insecten, maar ook over de levenscyclus van kevers en vlinders. Daarnaast kunnen kinderen een zelf opgezette sprinkhaan mee naar huis nemen, uitleggen waaruit het lichaam van een insect bestaat en zijn er tal van insecten te bewonderen.

Zou jij weleens met een vlinder/mot van 25 cm op de foto willen? Kom dan in de maand mei naar Dierenpark De Oliemeulen, dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur.
De Oliemeulen is 363 dagen in het jaar geopend, van maandag t/m zondag,  van 10.00 - 18.00 (alleen 1ste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten)