This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event De toekomst die WIJ willen! - conferentie

De toekomst die WIJ willen, begint NU. Daarom nodigen we je uit op 24 november mee te werken aan de doorbraak naar duurzaamheid.

‘De toekomst die wij willen’ was de titel van het slotdocument van de derde grote VN-conferentie over Duurzame Ontwikkeling in juni dit jaar in Rio de Janeiro. Is de daar gepropageerde ‘groene economie’ wat wij willen voor een duurzame toekomst? Om een echt duurzame samenleving te verwezenlijken, is een fundamentele verandering nodig van onze economie en maatschappij. Maar de toekomst is niet zo makkelijk te sturen. Het vraagt om gezamenlijk experimenteren door burgers, organisaties, bedrijven en overheden op alle niveaus.  Gebruik maken van de energie in de samenleving. Prikkelen met inspirerende vergezichten. Aansluiten op bestaande verlangens en zorgen. En onderling afstemmen zonder krampachtige eenstemmigheid. Kortom: maatschappelijke improvisatie. Deze conferentie biedt je de kans om via discussies, lezingen en in een aantal improvisatiestudio’s te ervaren wat die improvisatiestrategie inhoudt. Ook ontdek je waar die improvisatie al gaande is en wat er nog meer nodig en mogelijk is.

Download as iCalendar

Period 24/11/2012
Event location De Rode Hoed, Amsterdam De Rode Hoed, Amsterdam
Host Stichting Oikos
See the agenda http://www.stichtingoikos.nl/wat-wij-doen/projecten/het-kan-duurzaam/de-toekomst-die-wij-willen
Event URL http://www.stichtingoikos.nl/wat-wij-doen/projecten/het-kan-duurzaam/de-toekomst-die-wij-willen
Theme(s)
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Met o.a.: Christiaan Hogenhuis (Oikos, auteur van De ceder en de saxofoon. Improviseren op een volwassen economie en een duurzame welvaart), Arjo Klamer (Erasmus Universiteit Rotterdam), Hans Boutellier (VU/Verwey-Jonker Instituut, auteur van De improvisatiemaatschappij, 2011) en  Annemarth Idenburg (WRR, projectleider rapport Vertrouwen in burgers, en René Grotenhuis (directeur Cordaid).

Kosten: €40,- (€ 15,- voor mensen met een smalle beurs)
Locatie: De Rode Hoed, Amsterdam 

Meer informatie: 
Inschrijfformulier
Improvisatiestudio's 
Flyer