This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Dag van de Duurzaamheid Urgenda

Het doel van de Dag van de Duurzaamheid is een grote duurzaamheidsbeweging te creëren.
Op 11 november 2010 (11-11) laten we zien dat er al veel mensen met duurzaamheid bezig zijn en worden er door het hele land verschillende activiteiten rondom het thema duurzaamheid georganiseerd.

Download as iCalendar

Period 11/11/2010
Event location heel Nederland
Host Urgenda
Event URL http://www.dagvandeduurzaamheid.nu/
Contact person
Email address: 11-11@urgenda.nl
Theme(s) Green and garden , Ecosystems , Food , Others
Target group(s) Adults , Childeren, Secondary Education

Het doel van de Dag van de Duurzaamheid is:

1. Laten zien dat de duurzaamheidsbeweging al veel groter is dan velen denken en nieuwe mensen en organisaties die met duurzaamheid bezig zijn zichtbaar maken en laten aanhaken.
2. Door de Dag van de Duurzaamheid te organiseren en de beweging zichtbaar te maken, de groei van de beweging te versnellen.

Doe mee en help de beweging met groeien!

Heb een idee en doe mee

Optie A:
Organiseer een activiteit met en voor anderen (openbaar).
Organiseer een speciale duurzame openbare activiteit voor de Dag van de Duurzaamheid waarbij anderen aan kunnen haken. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een congres, recordpoging, kortingsactie of optocht van duurzame voertuigen en zorg dat deze nieuwswaardig is. Kijk hier voor meer ideeën.

Optie B:
Organiseer een iets in je eigen huis of bedrijf (besloten).
Bedenk een persoonlijke actie zoals je lampen in huis vervangen door LED-lampen, overstappen op groene stroom of besluiten meer duurzaam voedsel te eten? Kijk hier voor meer ideeën.

Natuurlijk kan je ook zowel een activiteit organiseren en zelf een persoonlijke actie uitvoeren.

Registreer je activiteiten op deze site

Meld je georganiseerde duurzame activiteit (optie A), waarbij mensen kunnen aanhaken, hier zodat hij zichtbaar is in de activiteitenlijst op de website en iedereen hem kan vinden.

Meld je persoonlijke actie (optie B) hier in de shoutbox zodat hij bovenin de website op de tickerbalk verschijnt en op de speciale pagina.

Werf deelnemers voor je georganiseerde activiteit

Organiseer je een duurzame activiteit waar mensen op 11-11 bij aan kunnen haken (optie A)? Dan zoek je ook zoveel mogelijk deelnemers. Maak daarom op zoveel mogelijk manieren en bij zoveel mogelijk mensen bekend wat je gaat doen en nodig ze uit mee te doen. Gebruik hiervoor de promotiematerialen die je hier kunt dowloaden.

Benader de pers

Natuurlijk probeert Urgenda zoveel mogelijk media-aandacht te genereren voor de Dag en alle duurzame activiteiten, maar voer ook je eigen media-campagne voor jouw duurzame activiteit. Vorig jaar is dit de ideale manier gebleken om veel media-aandacht te generen.

Stuur jouw, lokale, regionale of landelijke kranten, websites, radio- en tv-stations of tijdschriften persberichtjes over wat je gaat doen. Nodig ze uit om mee te doen en stuur ze verslagen en foto’s van wat je gaat doen. Laat ze achteraf natuurlijk ook weten wat je hebt gedaan op 11-11. Op deze manier creeëren we een grote duurzaamheidsbeweging en is heel Nederland in de ban van alle duurzame activiteiten op 11-11.