This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Congres Erfgoed en Energielandschappen

Welk vermogen levert het Nederlandse landschap? Is dit voldoende om in 2020 veertien procent van onze energie uit duurzame bronnen te halen? En wat kan duurzame energie bijdragen aan het landschap?

Op dit congres staat centraal welke hernieuwbare energiebronnen we het beste kunnen gebruiken, en hoe dit een bijdrage kan leveren aan behoud en de duurzame ontwikkeling van landschap en erfgoed.

Datum/tijd: 12 dec 2012 - 09:00 - 16:30

Download as iCalendar

Period 12/12/2012
Event location Fort Wierickerschans, Zuidzijde 132, 2411 RX Bodegraven. Fort Wierickerschans, Zuidzijde 132, 2411 RX Bodegraven.
Host Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Dienst Landelijk Gebied.
Contact person Marieke Muilwijk (inhoud), Carla Jansen (org.)
Email address: info@mla.nu; carla.jansen@xs4all.nl
Phone: MM: 06–23 63 60 76; CJ: 06–55 30 50 88
Theme(s) Green and garden , Ecosystems , Others
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Tijdens het ochtendprogramma gaat Eric Luiten, Rijksadviseur voor Landschap en Water in dialoog met Dorette Corbey, voorzitter Commissie Duurzaamheidsvraagstukken Biomassa. Zij discussieren over de vraag hoe duurzaam het Nederlandse energielandschap is en waar in cultuurlandschappen de nieuwe energie zit.

's Middags kunt u drie van in de acht parallelsessies volgen over actuele onderwerpen, geleid door mensen uit de voorhoede van de erfgoed-, landschap- en energiesector. 
U ontvangt op 1 december uitgebreide informatie over de parallelsessies. Daarbij krijgt u ook de gelegenheid om uw voorkeur voor bepaalde sessies door te geven. 

De dag wordt besloten met een paneldiscussie met de sprekers, aangevuld met vertegenwoordigers van overheden, bedrijfsleven, natuur- en landschapsbeheer en de energiesector. Inzet is het opstellen van een gezamenlijke agenda Erfgoed en energielandschappen.

Voor wie: Terrein- en erfgoedbeherende instanties, lokale en regionale overheden, ontwerpers, planologen, erfgoed en energie-experts.

Kosten: Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar aanmelden is verplicht.
 
Aanmelden: Meld u aan met het formulier via deze website.
 
Vervoer: zie de website