This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Congres Biobased Industry 2014

See all locations on the map

Op donderdagmiddag 27 maart 2014 vindt in het Maasgebouw de Kuip in Rotterdam het congres Biobased Industry plaats, over strategische ontwikkelingen in de biobased industrie. Sprekers zijn onder anderen Máire Geoghegan-Quinn (Eurocommissaris) en Gerard van Harten (boegbeeld topsector Chemie).

Het congres Biobased Industry wil Europees met Nederlands beleid verbinden. Daarnaast vertellen nationale en internationale directeuren van toonaangevende marktpartijen over de verwachtingen rondom biobased chemicaliën, biobased producten en biobased brandstoffen.

Tijd: 12.30-17.00 uur.

De kosten voor het Biobased Industry 2014 bedragen 599 euro, inclusief consumpties, lunch en parkeerkaart. VNCI-leden krijgen, wanneer zij vóór 22 januari 2014 reserveren, 100 euro korting. Aanmelden kan op de website van het congres.Download as iCalendar

Period 27/03/2014
Event location Maasgebouw De Kuip, Rotterdam Van Zandvlietplein 1, 3077 AA Rotterdam
Host Biobased Delta
See the agenda http://www.managementproducties.com/events/biobased-industry/programma/
Event URL http://www.managementproducties.com/events/biobased-industry/home/
Theme(s) Others
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Programma:

12u30 Ontvangst met netwerklunch

13u30 Welkom door dagvoorzitter Ger van Tongeren, voorzitter Deltalinqs Energy Forum, bestuurslid Rotterdam Climate Initiative en lid Raad van Bestuur Clean Tech Delta.

13u40 Openingswoord
Eurocommissaris Máire Geoghegan-Quinn, verantwoordelijk voor onderzoek, innovatie en wetenschap, opent via videoverbinding Biobased Industry 2014.

13u50 Kansen biobased economy
Welke mogelijkheden en kansen zijn er voor de biobased economy in Nederland? Kunnen we hier de voortrekkersrol op ons nemen?

Tafelgesprek met:
- Jan Nieuwenhuis, programmadirecteur biobased economy Ministerie van Economische Zaken
- Alexandra van Huffelen, wethouder duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte gemeente Rotterdam
- Gerard van Harten, boegbeeld Topsector Chemie en voorzitter Regiegroep Chemie
 
14u20 Biobased innovatie
Tom van Aken, CEO Avantium, pakt enkele van 's werelds dringende problemen aan met baanbrekende biobased producten en partnerships met wereldmerken als Coca-Cola en Danone. Hoe kijkt hij naar innoveren en wat kunnen we in de toekomst van Avantium verwachten?

14u40 Biobased innovatie
"De natuur is ongelofelijk krachtig en daar moeten we gebruik van maken". Taco Neeb, directeur Tendris Solutions, heeft ervaring met de ontwikkeling van algenkweek en op het gebied van bodemsanering. Wat kunnen we met algen?

15u00 Koffiepauze

15u30 Second generation bio-fuels (Engelstalig)
Michelle Marrone, business development manager Beta Renewables, doorleefde het proces van concept, voortgang en vestiging van de eerste industriële tweede-generatie-bioraffinage van Italië. Hoe kijkt Michelle naar deze tweede generatie bio-fuels en welke kansen ziet zij in Europa voor dit product?

16u00 Groene Chemie
Er zijn steeds meer chemiebedrijven die hun grondstoffen uit plantaardige olie of reststromen uit de voedingsindustrie halen. Hoe wil en kan de chemische industrie in de toekomst verder vergroenen?

Tafelgesprek met:
- Francois de Bie, marketing directeur bioplastic Purac en voorzitter European Bioplastics Association
- Jacques Joosten, directeur corporate technology DSM en managing director DPI

16u30 Energie uit afval en biomassa
Waar Essent en E.ON duurzaam inzetten op biomassa, heeft Attero een nieuwe gft-vergistingsinstallatie in bedrijf genomen. Hoe ziet de toekomst van energie uit afval en biomassa eruit? Hoe efficiënt is het en hoe moeten we dit in de tijd zien?

Tafelgesprek met:
- Markus Bokelmann, CEO E.ON Benelux
- Frans Föllings, directeur recycling Attero
- Peter-Paul Schouwenberg, manager environment biobased economy Essent en directie Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) Biobased Economy (BBE)

Voor meer over Biobased Delta, zie http://www.biobaseddelta.nl/biobased-delta-motor-van-de-groene-economie