This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Boomfeestdag 2011 "Bomen smaken naar meer!"

Download as iCalendar

Period 23/03/2011
Event location Gemeente Venlo
Host Stichting Boomfeestdag
See the agenda http://www.boomfeestdag.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=200&Itemid=158
Event URL http://www.boomfeestdag.nl/
Contact person Peter Derksen
Theme(s) Ecosystems
Target group(s) Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education , Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Thema 2011: “Bomen smaken naar meer” De 55-ste Boomfeestdag wordt gevierd op woensdag 23 maart met een toepasselijk thema: “Bomen smaken naar meer”. Het thema is ingegeven om nadrukkelijk aandacht te vragen voor de waarde en het belang van bomen in ons stedelijk gebied, in de wijken. Bomen langs straten, op pleinen en speelplekken maken een buurt leefbaar. Bomen zorgen voor schone lucht, voor het welzijn en de gezondheid van mensen en dieren. Uit onderzoek blijkt tevens dat bomen ook economisch van belang zijn, want mensen wonen graag in sfeervolle, groene wijken met bomen, waardoor woningen hier over het algemeen sneller verkocht worden. ‘Smaken naar meer’ verwijst ook naar de vruchten van bomen, Denk in dit kader aan hazelnoten, beukennootjes, kersen, appels. Ze zijn niet alleen lekker maar zorgen er ook voor dat insecten en vogels op de boom af komen; ze dragen bij aan biodiversiteit.

Het aanplanten van bomen is ook van belang als één van de gemeentelijke maatregelen tegen CO2-vervuiling: dit in het kader van het Kyoto-protocol.

2011 is het VN Internationaal Jaar van de Bossen en Boomfeestdag onderstreept het belang van aandacht voor dit thema. Nog steeds is het kappen van bossen een groot wereldprobleem. Het belang van bossen om bijvoorbeeld erosie tegen te gaan is nog steeds actueel en wordt te zeer onderschat.

We hopen dat gemeenten Boomfeestdag 2011 gebruiken om meer bomen te planten in de gemeente en dat iedere gemeente deze bomen aanmeldt via www.boomfeestdag.nl/co2bomenprijs om mee te dingen naar de CO2-Bomenprijs-2011.