This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event Biodiversiteit in Artis

See all locations on the map

Artis is lid van de coalitie Biodiversiteit 2010 en zet zich in om biodiversiteit te behouden en duurzaam te benutten. Verwonder u tijdens uw bezoek aan Artis over de rijkdom en veelzijdigheid van het leven. Bezoek in het Aquarium de expositie Wildernis in Europa van het Zoölogisch Museum, en leer alles over de biodiversiteit van Europa.

Download as iCalendar

Period 22/05/2010
Host Natura Artis Magistra
See the agenda http://www.artis.nl
Event URL http://www.artis.nl
Contact person Charlotte Vermeulen
Email address: communicatie@artis.nl
Phone: 0900-2784796
Fax: 020-5233637
Theme(s) Ecosystems , Genetic Diversity , Others
Target group(s) Families , Adults , Elderly , Childeren, Primary Education , Childeren, Secondary Education
Type Theme park (zoo, children’s farm, etc) Theme park (zoo, children’s farm, etc)

Wereld Biodiversiteitsdag 22 mei 2010

Biodiversiteit is al het leven op aarde. De enorme verscheidenheid aan levende organismen is, behalve mooi, ook nuttig en noodzakelijk. Biodiversiteit wordt echter ernstig bedreigd. Plant- en diersoorten verdwijnen en ecosystemen raken verstoord. Artis is lid van de coalitie Biodiversiteit 2010 en zet zich in om biodiversiteit te behouden en duurzaam te benutten. Verwonder u tijdens uw bezoek aan Artis over de rijkdom en veelzijdigheid van het leven. Bezoek in het Aquarium de expositie Wildernis in Europa van het Zoölogisch Museum, en leer alles over de biodiversiteit van Europa.

Ook zijn er diverse activiteiten in het kader van biodiversiteit op de internationale biodiversiteitsdag op 22 mei.

Familiespeurtocht “In soorten en maten”

Kijk eens wat een soorten! Op aarde bestaan duizenden verschillende soorten dieren en planten. Met deze familiespeurtocht bezoek je een paar van de opvallendste soorten in Artis en ontdek je hun bijzondere eigenschappen en kenmerken. Gratis op te halen in het Planetarium en bij het Informatiehuisje tegenover de Apenrots

 

Rondleiding Biodiversiteit

Volg op de dag van de biodiversiteit de rondleiding langs de vele soorten in Artis. Alle recordhouders in Artis komen aan bod. Wie heeft de meest elastische tong? Welk dier leeft het langst van allemaal? En welk dier slaapt het meest? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord tijdens deze speciale biodiversiteitsrondleiding. De rondleiders van Artis staan om 13.00 uur klaar bij het Informatiehuisje, tegenover de Apenrots.

Alle leeftijden
Wanneer: 13.00 uur
Waar: Informatiehuisje tegenover de Apenrots

 

Workshops Biodiversiteit

Ook insecten willen wel eens naar een hotel! In deze workshop kun je je eigen insectenhotel bouwen voor thuis op het balkon of in de tuin. In de loop van de tijd komen er verschillende insecten in die bijvoorbeeld nuttig zijn voor de bestuiving van bloemen. En … in je eigen insectenhotel kun je de insecten natuurlijk ook van heel dichtbij bestuderen. Ook kun je zaadjes potten van planten die de insecten lekker vinden. Naast het maken van een hotel kun plaats je er dus ook meteen een restaurant bij!

Vanaf 6 jaar
Wanneer: van 12.00 tot 15.00 uur
Waar: Veld bij het Aquarium (bij de Dino’s), bij slecht weer in het Aquarium