This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Event 1001 soorten puzzeltocht

See all locations on the map

Iedereen kan helpen met tellen, een grote natuurkennis is hier niet voor nodig.

Download as iCalendar

Period [01/05/2010 - 31/05/2010]
Event location Grotestraat 281, Nijverdal
Host Staatsbosbeheer, bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug
Event URL http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Salland/1001%20soorten%20puzzeltocht.aspx
Contact person
Phone: 0548-612711.
Theme(s) Genetic Diversity
Target group(s) Families , Adults , Childeren, Primary Education
Type Excursion / Children’s quest Excursion / Children’s quest

Hoeveel soorten planten en dieren komen er voor op de Sallandse Heuvelrug? Kom tellen, speuren en puzzelen.

Tel mee

De eik, de dennenboom en de merel kennen we allemaal. Maar er zijn veel meer dieren en planten. Ook op de Sallandse Heuvelrug komen veel verschillende, bekende en minder bekende, soorten voor. Iedereen kan helpen met tellen, een grote natuurkennis is hier niet voor nodig. Wandelend door het bos en over de hei kun je allerlei soorten zien en horen. Je krijgt voor onderweg een scorelijst mee met plaatjes en de namen van verschillende planten en dieren. Maar zelf soorten toevoegen mag natuurlijk ook. Als dank voor het tellen wordt onder de deelnemers een aantal planten- en dierengidsen verloot.

Puzzeltocht

Voor kinderen vanaf 8 jaar is er weer de seizoenpuzzeltocht. Puzzel mee en ontdek het voorjaar langs de route van het speelbos. De voorjaarspuzzeltocht staat dit jaar ook in het teken van 1000 en 1 soorten. Spelend, luisterend, kijkend en ruikend ontdekken jullie hoeveel verschillende planten en dieren in het bos aanwezig zijn. de goede oplossing maak je kans op een prijsje!

Kleurrijke zuil

In het bezoekerscentrum staat een zuil van kleurrijke blokken, waarin een groot aantal spelletjes, ook interactieve spelen, over planten en dieren zijn verwerkt. Bijvoorbeeld een pim-pam-pet, een voelspel en wie woont waar? Ook wordt aan u als bezoeker gevraagd om voor een tweetal soorten een Nederlandse naam te bedenken. In de zuil zit een brievenbus waarin de briefjes gepost kunnen worden. Voor de meest originele namen is een prijsje.

Soortenslinger

Onderdeel van de 1001-soortenwandeling en de seizoenspuzzeltocht is het maken van een tekening of beschrijving of tekening van een plant of dier naar keuze. Van alle tekeningen maken we een slinger.

Meer informatie

Start: tijdens openingstijden van het bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug.
Kosten: € 1. Kosten: scorelijst € 0,50, puzzeltocht € 1.