This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Coalition Biodiversity 2010 (in dutch)

Folder Winkelen

 • Liever geen plastic tassen
  Plastic tassen zijn belastend voor het milieu. Niet alleen is het produceren van zulke tassen vervuilend, maar als u ze weggooit, worden ze verbrand met de rest van uw vuilnis. Er komen giftige stoffen vrij wanneer plastic wordt verbrand.
 • Hoe duurzaam is uw favoriete merk? 
  Wilt u graag weten hoe verantwoord uw favoriete merk wordt geproduceerd? Rank-a-Brand legt merken en winkelketens langs de duurzame meetlat.
 • Korting op duurzame producten
  Met de duurzame waardekaart krijgt u korting bij tal van duurzame winkels en attracties, uiteenlopend van boeken tot biologische wijn en van zeilvakanties tot sieraden. De waardekaart kost 20 euro per jaar, als u hem nog dit jaar aanschaft. Bent u klant bij de ASN Bank of heeft u een NS-kaart? Dan ontvangt u de kaart met korting.
 • Puur Winkelen
  Er komen steeds meer (web)winkels bij die duurzame kleding, accessoires en dingen voor uw huis verkopen. Op Puurwinkelen.nl vindt u een overzicht van deze winkels, waarbij u kunt zoeken op locatie, product of type winkel.

 • Kledingruilfeest
  Ga eens naar een kledingruilfeest, bijvoorbeeld van Little Green Dress.
  Door een Little Green Dress evenement bij te wonen bespaart u geld, vernieuwt u uw garderobe, bent u duurzaam bezig én maakt u ook nog eens een ander blij met uw oude kleren. Kleding die niet mee naar huis gaat, wordt geschonken aan een goed doel.

 • Hergebruiken
  Bent u uw kleding beu? U hoeft het niet weg te gooien, hergebruiken is ook een optie. Kijkt u op deze website hoe u dit kunt doen.