This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Coalition Biodiversity 2010 (in dutch)

Folder Tuin

 • Wespen
  Wespen kunt u op afstand houden door in een verse schijf citroen een tiental kruidnagels te steken. Leg het in een klein bakje met lauw water. Alle wespen blijven uit de buurt.  Ook handig in het park of op het strand! 
 • Planten en bloemen
  Doordat steeds meer tuinen in Nederland betegeld worden, is het moeilijk voor vogels en insecten om voedsel te vinden. Plant daarom veel planten en bloemen in uw tuin. Bij de meeste tuinzaken zijn speciale zadenmixen te vinden voor bloemen die vlinders of bijen aantrekken.  
 • Regenton
  Met een regenton kunt u regenwater opvangen, dat u kunt gebruiken om de planten in uw tuin water te geven bij droog weer. Dat bespaart flink wat kraanwater.

 • Azijn
  Om groene aanslag weg te krijgen, kunt u 1 liter azijn mengen met 4 liter water. Doe dit in de hogedrukspuit en spuiten maar. Twee weken wachten en de meeste groene aanslag is verdwenen.(bron: www.genoeg.nl)
 • Zaden ruilen
  Heeft u zaadjes over of bent u op zoek naar zaad van een specifieke plant? Bij de nationale proeftuin kunt u online gratis zaden ruilen met andere tuinliefhebbers.

 • Nestkast
  Goede natuurlijke huisvesting is voor vogels moeilijk te vinden: huizen worden geïsoleerd, gaten en kieren worden gedicht en in de tuinen maken hagen en heggen plaats voor houten schuttingen. U kunt de vogels helpen door een nestkast op te hangen. Kijkt u voor meer informatie op de website van de Nationale Week van de Nestkast.