This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Coalition Biodiversity 2010 (in dutch)

Folder Eten en Drinken

 • Bepaal je Voedselafdruk
  Wat voor invloed heeft wat je eet en drinkt op de lucht, het water, de grond, dieren en mensen? Op de website van Het Voedingscentrum kun je je eigen voedselafdruk berekenen en krijg je persoonlijke tips om deze te verlagen. Klik hier voor het bepalen van je Voedselafdruk.
 • Seizoensgroenten
  Het scheelt als groenten en fruit niet ingevlogen hoeven te worden, of als ze niet op een energieverslindende manier hoeven te worden geproduceerd. U kunt dus het beste groenten en fruit van het seizoen eten.
  U kunt hier kijken welke groenten en vruchten wanneer groeien.
 • Streekproducten
  Ook lokaal geproduceerde producten hoeven niet ingevlogen te worden: kies dus vaker voor streekproducten. In Den Haag en Amsterdam is iedere laatste zondag van de maand de Pure Markt: hier vindt u lokale producenten die zelf hun producten verkopen. Zij kunnen u dan ook alles vertellen over de bereiding van hun eten.
 • Een dag geen vlees
  Vlees vormt een grote belasting voor ons milieu. Voor veevoer wordt soja gebruikt, waardoor veel land nodig is als landbouwgrond. Een mens heeft niet dagelijks vlees nodig en er zijn tegenwoordig veel smakelijke alternatieven verkrijgbaar. Eet dus eens een dagje vegetarisch!

 • Biologisch
  Veel mensen willen wel biologisch eten, maar vinden het zo'n gedoe om uit te zoeken waar ze terecht kunnen voor biologische producten.Gelukkig is er de website bewust biologisch waar uitgebreid uitgelegd wordt hoe u biologisch kunt consumeren. Zonder veel gedoe.

 • Duur
  En mocht u denken dat biologisch altijd duur moet zijn ... surft u dan eens naar deze website : elke week biologische aanbiedingen ook bij Albert Hein, c1000 etc.
  U kunt ook een wekelijkse nieuwsbrief krijgen met alle biologische aanbiedingen!
 • Viswijzer
  Overbevissing zorgt er voor dat veel vissoorten met uitsterven worden bedreigd. Gelukkig is er ook vis die op verantwoorde wijze is gevangen. De VISwijzer helpt u bij uw keuze voor duurzame vis. De VISwijzer is te verkrijgen op papier of als gratis Iphone app.
 • Kraanwater
  Bij de productie en het vervoer van bronwater in flessen komt 300 keer zo veel CO2 vrij als bij de productie van kraanwater. Daarnaast komt er plastic in het milieu terecht. Kraanwater is in Nederland van uitstekende kwaliteit. Drink dus gewoon kraanwater en vraag daar in de horeca ook om.
 • Frituurvet
  Jaarlijks eindigt 10,5 miljoen liter frituurvet in het riool of op de vuilstort. Dat levert fikse verstoppingen op. Bovendien vervuilt frituurvet het milieu. Sinds kort wordt frituurvet ingezameld; op deze website kunt u zien waar.