This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Coalition Biodiversity 2010 (in dutch)

Event Biodiversity & Business-Rotterdamse bedrijfskunde studenten in gesprek over biodiversiteit

See all locations on the map

Tijdens een unieke collegereeks in mei, oktober en november 2011 gaan leden van de Taskforce Biodiversiteit en Natuurlijke Hulpbronnen in gesprek met studenten bedrijfskunde van de Erasmus Universiteit. De driedelige collegereeks is bedoeld voor studenten en Young Professionals die meer willen weten over de economische waarde van biodiversiteit.

Download as iCalendar

Period [31/05/2011 - 30/11/2011]
Event location Erasmus Universiteit Rotterdam / L-gebouw / zaal 0067 Dr. Molewaterplein 50 3015 GE Rotterdam
Host studievereniging STAR en de Taskforce Biodiversiteit organiseert.
See the agenda http://www.taskforcebiodiversiteit.nl/nieuws/rotterdamse-bedrijfskunde-studenten-in-gesprek-over-biodiversiteit/
Event URL http://www.taskforcebiodiversiteit.nl/nieuws/rotterdamse-bedrijfskunde-studenten-in-gesprek-over-biodiversiteit/
Contact person www.taskforcebiodiversiteit.nl en www.rsmstar.nl
Theme(s) Ecosystems , Others
Target group(s) Adults
Type Meeting (seminar / conference / symposium / festival) Meeting (seminar / conference / symposium / festival)

Biodiversity & Business: Rotterdamse bedrijfskunde studenten in gesprek over biodiversiteit

Wat is er voor nodig om in 2050 alle 9 mld wereldburgers te kunnen voeden?  Hoe zorgen we dat er voldoende hernieuwbare energie is voor de industrie? Grondstoffen zijn eindig en bodems raken uitgeput. Verlies van biodiversiteit raakt niet alleen de grondstof-en energieprijzen, maar heeft verder strekkende gevolgen voor onze economie.

Tijdens een unieke collegereeks gaan leden van de Taskforce Biodiversiteit en Natuurlijke Hulpbronnen in gesprek met studenten bedrijfskunde van de Erasmus Universiteit. Het eerste college vindt plaatsop dinsdag 31 mei van 13:00 tot 14:30.

Rudy Rabbinge, professor Sustainable Development & Food Security en lid van de Taskforce  spreekt over de noodzaak van biodiversiteit voor onze economie, voedselzekerheid en ontwikkeling. Coreferent is ondernemer Lucas Simons, door het World Economic Forum uitgeroepen tot Young Global Leader 2011. Volgens hem verduurzamen bedrijven puur uit verlicht eigenbelang: “Bedrijven zien in dat grondstoffen eindig zijn, dat je bodems kunt uitputten.”

De driedelige collegereeks is bedoeld voor studenten en Young Professionals die meer willen weten over de economische waarde van biodiversiteit. Duurzaamheidsthema’s en in het bijzonder biodiversiteit zijn onderwerpen die bij bedrijfskunde niet dagelijks over tafel gaan. “Hoewel het een thema is dat ver van ons afstaat, zien we ook dat dit binnen bedrijven een steeds belangrijkere rol gaat spelen”,  aldus de studievereniging STAR die deze reeks samen met de Taskforce Biodiversiteit organiseert.

Wat: Collegereeks Biodiversity & Business, 1e college Wanneer: dinsdag 31 mei 2011 van 13:00- 14:30 Waar: Erasmus Universiteit Rotterdam / L-gebouw / zaal 0067 Sprekers: Rudy Rabbinge (professor Sustainable Development & Food Security Wageningen Universiteit) en Lucas Simons (Young Global Leader 2011 en directeur NewForesight/Forefinance) Details: voertaal is Engels / gratis entree  Organisatie: Tasfkorce Biodiversiteit samen met studievereniging bedrijfskunde STAR (Rotterdam School of Management)

Deze collegereeks is een initiatief van de Taskforce Biodiversiteit en Natuurlijke Hulpbronnen. De Taskforce staat onder leiding van Hans Alders en heeft leden vanuit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de wetenschap. In december 2011 brengt zij haar advies uit aan het kabinet. Voor meer informatie: www.taskforcebiodiversiteit.nl / www.rsmstar.nl Zie ook Facebook en Twitter (@TFbiodivers)