This site uses cookies in order to function as expected. By continuing, you are agreeing to our cookie policy.
Agree and close

Coalition Biodiversity 2010 (in dutch)

Folder Wereldbiodiversiteitsdag 2010

De VN hebben 22 mei uitgeroepen tot internationale dag van de biodiversiteit. Ook dit jaar zal er op 2011 van alles georganiseerd worden. Houd deze site in de gaten voor meer informatie daarover. 

In 2010 is onder ander het volgende georganiseerd:

  • Iedereen was welkom op natuurterreinen, boerderijen en botanische tuinen om daar zelf te ontdekken wat biodiversiteit eigenlijk is. De 12 Landschappen, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten stelden twintig natuurterreinen open, waar kinderen een speciale speurtocht konden doen om de schat aan biodiversiteit te verkennen.
  • In bijna elke provincie kwam een bekende Nederlander de kinderen helpen bij de speurtocht. Zo liepen kinderen door de bossen met Mark van Eeuwen , in Utrecht kon je speuren met Joris Putman en meidenband Kus was in 's Graveland om met kinderen de biodiversiteit te ontrafelen.
  • Sommige BN'ers hebben daarna zelfs een sprookje voorgelezen wat kinderboekenschrijver Marcel van Driel speciaal voor deze dag schreef.
  • Ook op een tiental boerderijen door heel Nederland konden kinderen de speurtocht doen.
  • Na afloop van de speurtocht kregen kinderen een schat mee naar huis: groeipapier. Dit bijzondere papier kun je in de grond stoppen en dan komt er iets moois uit!