Wilde Weelde is de vakvereniging van natuurvriendelijke ondernemers in het groen. Leden zijn hoveniers, kwekers, boomverzorgers en leveranciers van verantwoorde tuinmaterialen. Ook vindt u er ontwerpers die gespecialiseerd zijn in ecologisch gericht tuinadvies. Bij buurtgroen en natuurspeelplaatsen combineren leden van Wilde Weelde groene vakkennis met expertise bij de begeleiding van sociale processen.

De vereniging vormt een samenwerkingsverband van bedrijven die op vakbekwame en mens- en milieuvriendelijke wijze producten en diensten leveren ten behoeve van de inrichting en het beheer van een natuurlijke leefomgeving. Door samen te werken bevorderen leden hun deskundigheid. Wilde Weelde wil een breed publiek in contact brengen met ondernemers die een duurzame en natuurvriendelijke oplossing bieden voor vragen op het gebied van de buitenruimte.

info at wildeweelde.nl

Contact details

De vereniging Wilde Weelde is in 1999 opgericht. De oorsprong ligt bij de Stichting Oase, de netwerkorganisatie voor natuurrijke tuinen en parken. In eerste instantie waren het vooral hoveniers die via Wilde Weelde hun krachten wilden bundelen. Respect voor de natuur en alles wat leeft bracht hen samen. Later sloten andere specialisten zich bij hen aan: ontwerpers, boomverzorgers, beheerders, wilgentenenvlechters, bouwers van kindernatuurspeelplaatsen, kwekers, zwemvijvermakers, publicisten via beeld en tekst. Een bont gezelschap, van wie velen pionier zijn in hun vakgebied. Er zijn momenteel 170 leden.

Main topics covered

  • Products Derived From Sustainable Sources
  • Ecological Footprint
  • Health And Well-Being Of Humans
  • Knowledge Of Biodiversity
  • Public Opinion About Biodiversity And Public Awareness